Бивша кметица купи къща, собственост на Брендо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:42 / 24.01.2024
4115
Оказва се, че 3-мандатната управничка на Враца Красимира Георгиева, е купила палата на Брендо. Тя се подвизава дълги години като зам.-кмет на Враца, излъчена от ГЕРБ, а преди това е била ръководител на отдела за обществени поръчки в регионалното министерство, е платила имота на Евелин Банев – Брендо в размер на 606 308 лв. или поне така е отбелязано в Имотния регистър.

Само че сделката не е направена толкова просто, а чрез подставено лице – Мая Крумова, родом от видинското село Бела, пише "Уикенд“.

Явно истинската собственичка на имота Красимира Георгиева не държи да излиза на светло понеже и досега върти мощен консултантски бизнес с усвояване на еврофондове и често е обект на проверки от различни служби, казват запознати.

Къщата на Брендо е купена от фирма "Смарт Мониторинг", основана от Красимира Георгиева. Малко преди самата сделка, тя я продава на въпросната Мая Крумова, която също се подвизава като "евроконсултантка“, а според запознати често играе и ролята на подставено лице на мастит депутат.

Явно жената си е намерила бизнес ниша и дава името си под наем, обяснява източник от НАП.

Парите, които Брендо получава за къщата си – 606 000 лева, са далеч от пазарните. Според брокери луксозната резиденция на столичната ул. "Пушкин“ струва поне 2-3 млн. лв. известно е, че районът е предпочитан от множество "добре облечени бизнесмени“, за чиято сигурност денонощно се грижат патрули с въоръжени гардове.

Според запознати обзавеждането в палата е подбрано лично от съпругата на Брендо – Моника Добринова. Дали са запазени същите мебели, няма информация.

До продажбата на баровския палат официално е собственост на фирма "Гуан България“, която държи и още множество имоти, свързани с Банев. Собственици на фирмата и съответно на къщата са различни офшорки. Целта е да се избегне възможността от конфискация при водените дела от КПКОНПИ срещу него и семейството му.

Освен в "Смарт Мониторинг“, Мая Крумова е акционер и в "Ер Джи консултинг", като това дружество през последните години развива мащабен бизнес с писане и прокарване на европроекти. Твърди се, че усвоените фондове са за над 90 млн. лева.

Хора от бранша, свързан с писането на европроекти, казват, че фирмата на Мая Крумова има силни политически протекции и затова с лекота печели европроекти.

През 2016 г. при спечелване договор за консултантски услуги с община Враца се разиграва скандал. В свой въпрос към кмета на града общинският съветник Борислав Банчев обявява, че фирмата е със съмнителна репутация.

Виж коментарите (3)

Още по темата (12):
11.11.2023 МВР: Няма данни Брендо да е бил в България
20.09.2022 Кокаиновият крал тайно се е върнал в България?
07.06.2022 Софийският апелативен съд потвърди, че Брендо не може да изтърпи у нас присъдите си от Италия и Румъния
11.03.2022 Румен Петков в Пловдив: Зеленски се оказа ятак на наш известен мафиот!
27.10.2021 Жената на Брендо изпаднала в тежка депресия, получавала паник атаки
20.09.2021 Брендо е поискал да излежи присъдите си у нас
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).