ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Винетка за шоплука
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 04.12.2015Коментари (16)8705
©
За пореден път излиза на бял свят идеята да се направи някакъв вид такса за автомобили с не-софийска регистрация, влизащи в скъпоценната ни столица. Идеята този път идвала от ръководството на КРИБ начело с шефа ѝ Кирил Домусчиев, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, шефовете на "Главболгарстрой" Симеон Пешов, на "Софарма" Огнян Донев, на камарата на строителите Светослав Глосов и др. Така щял да се реши проблемът с трафикът в Столицата, пък и да се подпомогнел бюджетът. Съотношението било 1 към 5 за не-столични коли, и това правело редица проблеми - екологични, в движението и прочее.

Да оставим настрана абсурдността на това предложение и предложеното разделение, при това официално, на "ние" и "вие". Ще ми се да обърна внимание малко на причините защо регистрациите в София са едно към пет в полза на "селяните".

Уважаемите дами и господа, бизнес-съветващи София, да са наясно, че убер-централизацията и липсата на електронно правителство са ОСНОВНАТА причина "селяните" да се мъкнат с колите си до великолепната Ви иначе "столица"? Въпросният бизнес-съвет да не би случайно да не е наясно, че основната причина "селяните" да идват до "столицата" с колите си е липсата нормален ЖП, авио и всякакъв транспорт? Или не са наясно, че "националните", т.е. софийски, държавни служби работят в безумни срокове, с още по-безумни работни времена? "Бизнес-съветът" на "столицата" да не би да е съставен само от осмо поколение "софиянци"?

Освен това - кои сте вие бе, шашкъни? Кои сте вие да цепите и без това разделената нация на "столичани" и "провинциалисти"? Някакви патрони ли сте, апостоли нови, нова държава ще правите ли, как? Вярно, че от десетилетия се промиват мозъци, че ако не е в София, значи го няма, но това Вашето вече минава дори и размитите граници на благоприличие!

Че като ще слагате винетки за "провинциалисти", слагайте направо КПП-тата, граничните бариери и се мащайте! Направете си там град-държава, да сте само вие в него, без "провинциалисти" да ви цапат "столицата", всичко да ви е под носа - парламент, президентство, министерства, всичко. И без това и за медиите ви, носещи името "национални" от наглост, от Вакарел до Бургас е една черна дупка, за която се говори само като има да се охрачи нещо! Не ви щем, "столичанчета", стойте си там, само ни оставете да се оправим както си знаем.

Ако пък все пак се приеме това, предлагам на всички "провинциални" кметове да сложат винетки за "столичани". Още на Църна маца бариерката и да плащат. Само да не стане рев, че всеки петък ще се плаща, защото "столичани" тогава намаляват? Или то едното няма общо с другото, ще речете? Ами няма, както няма и принудата ние, "селяните", да се влачим до мръсната, миризлива, шумна дупка, носеща прозвището "столица", че и да плащаме за тази принуда!

Източник: Харалампи Карагьовезов








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз предлагам всеки който не е роден в София да плаща такса на общината. :) и всички останали до 3 то поколение софиянци :) така всички ще са доволни и общината ще забогатее доста прилично , може още 3-4 лъча от метрото са се построят
+1
 
 
Все се говори и пише, че първата национална катастрофа е през 1913г. Тя е 34 години по-рано, на 3.април, когато Учредителното събрание решава за изтипоса за столица едно кално и мръсно селище, в което и училището е било под нивото на килийно образование. В такава среда не от Германия, а от Марс да си бяхме внесли Княз, все боклук ще му бъде обкръжението
-2
 
 
Доста комплексирано написана статия. Вярно, че казуса е тъп, ама автора можеше да се изкаже малко по-интелигентно...
-1
 
 
Ми ако всеки областен град въведе винетки за коли регистрирани в друг град, да не ревнете, сладурчета. Аз нямам нищо против, продавам колата и на самолета еднопосочно от кочината, ама вие какво правите - с цени по-високи от софийските и по-ниски заплати?
+1
 
 
Когато софиянци надушат, че някъде в провинцията има пари - бързо-бързо се ориентират. За пример ще дам трите фестивала , организирани от кмета на Пловдив - "One Design Week", "One architecture week" и "One Dance Week". Всеки от тези фестивали струваше по 100 000 лв на Пловдив, а ефектът от тях вие преценете сами.
+2
 
 
Я па у наше село слагам бариерата и кой сака да влазя и не е от нашенско за виза ке плаща 100 гроша за неделя!
+5
 
 
Софиянци освен лайна друго не произвеждат. На тях им дай само да лапат. Като погледге човек етикетите на стоките по магазините забелязва само едно: "Произведено за еди-коя си фирма" - София, но производството е организирано някъде в дълбоката провинция. Много интересно ще е ако тези производствени фирми в провинцията съумеят да си изградят собствени търговски отдели и дистрибуторски канали и спрат да работят за софиянци, какво ли ще правят шопите? И при бай Тошо и сега там са били и си остават предимно лапачи, които гледат само как да смучат от провинцията!
+3
 
 
Най-безмисленото решение дотук.... Какво правим ако съм от Пловдив и колата ми е с СА регистрация примерно лизинг? Смешници
+6
 
 
Предложение! Винетки за колите със софийска регистрация за преминаване и престой на територията на Пловдиви областта!
+4
 
 
Не`а се плашиш копеуе! Уески, Цесека, Цески, Уесека, скакауееец! Уиуиупут с интеуект, хууиган, поуицай с пистоует... Оуеуе... Уимонче с уед. Пиуе със зеуе! Ади мойто момче, ади кажи го пак, знам, че го желауеш! Тебе не ти треа преводач ти си оттам... Уелкъм ту София...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Евроизбори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мис Силикон сътвори безумие на АМ "Тракия"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: