ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Успешен опит на ВМРО да се самозакрие
Автор: Любомир Минчев 15:04 / 28.02.2023Коментари (0)3835
©
Изпълнителният комитет на ВМРО взе решение партията да не участва на парламентарните избори на 2 април, но да работи активно за избирателната опция "Не подкрепям никого“. Мотивите – "две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори, две години политически импотентни проекти се боричкат за власт, две години – тържество на политическия егоизъм.“

Да, през последните две години ВМРО направо изчезна от политическата карта, а с последното си решение ръководството официално е поело курс към самозакриване, след като няколко години формацията беше в управлението на страната – имаше вицепремиер и министър на отбраната.

Тримата съпредседатели - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, може би си мислят, че това е гениален политически ход, който ще им се отблагодари на местните избори. Да го играят отвратени, както повечето избиратели, които да се захласнат по тях – аха, това са нашите хора.

Но "нашите хора“ са на изчезване. По-вероятно е тримата партийни началници да са погледнали отново резултатите от предишни избори.Слезли от гърба на ГЕРБ и Борисов, патриотите, водени преди от Красимир Каракачанов, са неразпознаеми за избирателите. На 14 ноември 2021 година ВМРО събира в цялата страна 28 322  гласа – 1,08 процента от вота. На 2 октомври 2022 година гласовете вече са 20 177 – 0,81%. Съпредседателят Александър Сиди от Пловдив и бивш депутат е мобилизарал в града подкрепа от 1274 гласа на 14 ноември и само 901 гласа  на 2 октомври.

Тогава защо да се излагаме – още един сериозен мотив ВМРО да развее бялото знаме, тъй като преговорите за коалиция с "Български възход“ и "Има такъв народ“ пропаднали.

Изпълнителният комитет на ВМРО не прави нищо друго с това решение, освен че кани партийните членове на собствената си панихида. Но повечето от тях разбират безумието на този ход. Бившият лидер на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев вече заяви, че е изумен и шокиран. "Няма да се подчиня на това решение и настоявам за свикване на конгрес, който да избере нов лидер“, казва Инчев.  

"Започваме активна кампания "Не подкрепям никого“, за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот“, защитават позицията си от ВМРО.

Очевидно е, че тримата съпредседатели няма какво да предложат на избирателите срещу "надутия балон“ и предпочитат да тичат по тъча с надеждата, че ще ги пуснат в игра. Няма такава надежда. С "Не подкрепям никого“ нищо не казваш и нищо не показваш, колкото и претенциозно да звучи обратното твърдение. Но с подобна политическа наивност може да се затрие и организация с историята на ВМРО. Тези хора ги е страх да се преброят.

Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди това казват – неуважаеми избиратели на ВМРО, нас ни няма, не ни търсете повече.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: