ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Не сме забравили и няма да простим - "вандалски акт" срещу Альоша или памет
Автор: Любомир Минчев 15:43 / 30.01.2020Коментари (15)10788
Альоша осъмна оцапан с червена боя и надписи. Това безспорно е вандалски акт. Не бива така. Отново ще бъдат похарчени общински пари да го изчистим.

Но трябва да обърнем внимание на надписите: "Не сме забравили", "Няма да простим". Вероятно те имат връзка с 1 февруари, когато отдаваме почит на жертвите на комунистическия режим. Но тези надписи не трябва да са върху гранита, тъй като ще бъдат заличени и няма никаква полза от тях.

Не сме забравили. Няма да простим. Това са важни български, а не съветски работи. И не бива подобни надписи да са цапаници върху съветския войник. Те трябва да стоят вечно някъде пред паметника и да говорят за нашата национална памет. Така няма да ги определят и като "вандалски акт“.

Важно е какво не сме забравили и какво няма да простим.

Не сме забравили, че на 1 февруари се навършват 75 години от разстрела на 8 царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители, 47 генерали и старши офицери, осъдени в серия незаконни процеси от неконституционния "народен съд" - най-масовата екзекуция на политически и военен елит на една държава в световната история.

Не сме забравили, че "народният съд“ осъжда на смърт 2 730 души, а 305 получават доживотен затвор, конфискувани са повече от 200 предприятия, изселени са 4 325 семейства

Няма да простим, че неграмотни хора, излезли от горите, избиват цвета на нацията с небивала жестокост. Заемат освободените места и ни повеждат към национална катастрофа.

Няма да простим, че една социалдемократическа партия, създадена от Благоев, се болшевизира до крайност и започва война срещу собствения си народ.

Не сме забравили "първото в света антифашистко въстание“, ръководено от Георги Димитров и Васил Коларов, затрило 3000 българи.

Няма да простим за най-кървавия атентат в историята ни – в църквата "Света Неделя“, организиран от съветски терористи и българските им помагачи.

Няма как да забравим за лагерите на смъртта в Белене, Ловеч, Скравена.

Няма как да забравим, че са ни управлявали шестима съветски граждани – Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков, Гриша Филипов, Андрей Лукнов и Сергей Станишев.

Това е същността на "вандалския акт“ срещу Альоша – да не забравяме и да не прощаваме толкова лесно, ако насреща няма покаяние.

"Не сме забравили“, "Няма да простим“. Да не ги хвърляме тези надписи върху гранита, а да са като вечен огън пред паметника на окупатора.И запали нещо в главите на онези, които не допуснаха 1 февруари – денят за почит към жертвите на комунизма, да влезе в културния календар на Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 19
14.04.2022 »
08.05.2021 »
28.04.2021 »
05.05.2020 »
28.04.2020 »
30.01.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво няма да забравиш и да простиш бе минчев?Ето ти я избитата интелигенция- Из свидетелствата пред Народния съд: Васил Илиев:„Жечка /Карамфилова/ беше облечена с фланела, голф, туристически обувки и каскет. Беше ранена в корема. Аз и Симеон Енчев спорихме кой от двамата я е убил. Тогава Дончо стреля в тила й и куршумът излезе през бузата и я разкъса. Симеон Енчев й съблече пуловера, подпоручикът ризата. Дончо Пайдушев, Марин Драгнев и аз гледахме съблечената до кръста партизанка. Тогава Марин събу обувките й, издърпа голфа, а аз смъкнах кюлотите, които прибрах в сухарената си торба.“ Васил Георгиев Димитров от Варна, улица „Цар Калоян“ 11, баща на две деца: „След като Марин Драгнев изнасили мъртвата партизанка, казах му: Марине, чакай да видя, като е била с толкова мъже, дали е в положение.“ Наведох се над нея, изкарах си ножа и разпрах корема от лъжичката до костта между краката, отворих с ръце вътрешностите, извадих всичко и казах на Марин: „Мамицата й... не е бременна.“ “Общества, които забравят миналото, нямат бъдеще”
+1
 
 
сложете камери най после и ште видите тези идиоти на камерите.
на 30.01.2020 г.
+4
 
 
Крайно време е да се сложат камери на всички ключови места в Пловдив (паметници, забелижителности, училища и подобни) и всички неандерталци които рушат да си плащат в петорен размер щетите или/и при манафите знаете къде!
+1
 
 
Като не забравяте защо цапате паметници.Така ли ще постигнете нещо и ще изтриете комунизма ли.Това може да го направи един простак.Така казах и за тези които изцапаха лика на Хр.Ботев.Простаците са най много в тази страна.
+1
 
 
Солдата е жертва. И на своя Сталин и на Хитлер дето му е бил съюзник в Полша. Пита се ко му *ура дири тоя тотем на върха на хълма.Ама ако ще сме признателни за победата ИМ над Хитлер...ок..ама що трябва да е там ? Мястото му е долу в ниското. Под паметника на Левски. Където да ходят бастуните и да му се кланят. А на негово място трябва да е паметника на Съединението. Другото е фалшиви идоли на фалшиви държави,които умряха след 74г.живот.Колкото е продължителността на живот на руския мужик,ако не умре от самагон.
-4
 
 
Нещастна Луканов:Искате демокрация? Добре, но такава каквато ние ви я дадем. Сиреч боядисана, затова посткомунистическата клоака бг няма да се оправи никога
+7
 
 
А в днешно време дали не е нужен народен съд. Колко паплач има за трепане. Президенти, министри, депутати,олигарси, главни и всякакви подкупни прокурори и съдии. Десетки хиляди престъпници по градове,села и паланки. Убийци,изнасилвачи,педофили,проститутки и всякаква измет която е за затвора, но си е на свобода и никой не ги пипа. Необходимостта от Белене и Скравена става все по голяма. Лъжа ли? Това е истината.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
на 30.01.2020 г.
+12
 
 
Не че нещо ама сега едни хора с купени дипломи изплуваха от небитието станаха ВИП хайлайф и командват поддържайки едни неграмотни цигани да трепят българското население. Това ще забравим ли? - За един приятел питам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: