ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Късопишков – човек, който пише с къси букви. Или Манол не става за голямата работа
Автор: Любомир Минчев 13:51 / 27.04.2023Коментари (10)11165
©
"Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Винаги мога да ви назова Коцето Късопишков, имам предвид човек, който пише с къси букви“. Така пловдивският депутат Манол Пейков репликира от трибуната на Народното събрение лидера на "Възраждане“ Костадин Костадинов, който често употребява изразите "Доносническа България“ и коалиция "Сорос донос“.

Тази разправия пък е отприщила въображението на адвокат Владимир Дончев, бивш депутат от НДСВ, който ни убеждава в свой пост, че поведението на Манол е достойно за уважение.

"Фюрерите винаги са на косъм от жалкото и гротескното в напъните си да се представят за велики, а и също винаги се намира някой талантлив и остроумен творец, който да ги постави на място. Манол Пейков може и да не е Чаплин с "Великия диктатор“, но определено свърши добра работа от парламентарната трибуна“.   

Под написаното от Владо се разгаря обширна дискусия по темата. Бившият зам.- кмет на Пловдив Александър Константинов пише, че спокойно би приел поведението на Манол като еманация на неговото възпитание. Но положението ставало сериозно, тъй като се носи мълвата, че господин Пейков ще е кандидат за кмет на града. А неговата представа за личността на кмета била друга. Господин Константинов иска да ни каже, че Манол Пейков не става за голямата работа, за която се гласи.

В крайна сметка дискусията, провокирана от Владо Дончев, е обобщена от колежката Ваня Драганова: "Какви семантични анализи! Нещата обикновено са прости – изказването на Манол Пейков е просташко, факт.“

Още по-прости можеха да бъдат нещата, ако Владо бе разсъждавал и в друга посока – дали изразите "Доносническа България“ и "Сорос донос“ са талантливи и остроумни творения, като тези на Манол, или обикновена простащина.  

Да оставим Копейкин настрана. Когато иска да се изхвърлят утайките от Народното събрание, визирайки Манол, вероятно има предвид и себе си, кой знае. В случая е важна "голямата работа“ на господин Пейков. Каква добра работа свърши той от парламентарната трибуна с "късите букви“? За кого? За партията си, за себе си или за Пловдив?

Манол може да е остроумен и талантлив, по израза на Владо Дончев. За "голямата работа“ обаче не се пише с къси букви.


Още по темата: общо новини по темата: 936
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
19.12.2023 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
УЖАС - МАНОЛ КМЕТ НА ПЛОВДИВ - ПОРЕДНИЯ АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ ДА Е КМЕТ НА ПЛОВДИВ - НИКОГА ТОВА ГОВЕДО НЕ ТРЯБВА ДА СТЪПВА ТАМ .
-2
 
 
Другаря Пейков - Апостолов става за домакин на помощно училище Стефан Караджа. Но нали е син на майка си ,захлебва. Вкараха го в политиката ,лъскат му имиджа покрай помощите за Украйна ,но е кух лайнар. Не по различен от онзи нискочел гагауз дето се прави на фюрер. Интелигентния политик се държи на висота пред кухи латерни ,като Коцето. Не е етично да отвръщаш с махленски лафове ,които не ти отиват ;) Ама един простак ,като иска да изпъкне без да се посъветва ,ръси тъпотии ,като онзи срещу когото са насочени. А на Владо Дончев му харесва Манол ,щото и той е от онези политици ,дето се имат за голяма работа ,а са кухи парчета ,колкото две по малко. Чукундури.
-3
 
 
Тези примитиви от ПП-ДБ само толкова могат - да си покажат простащината пред децата... Така се отвращава цвета на нацията от политиката за в бъдеще така, че да останат само такива като този луд диригент с обсесивни мисли за мъжки атрибути.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-3
 
 
По-добре да си замълчиш и да оставищ другия да се съмнява дали си малоумен, отколкото да заговориш и да разсееш всякакви съмнения! В последно време г-н Пейков много се подготвяше и му се лъскаше имиджа за нов кмет. Даже се говореше, че ще е част от сделката между ГЕРБ и ПП/ДБ. Ама кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи. С едно "остроумие" загуби поне 10 000 гласа.
-4
 
 
Пълен простак. Човек боклук. Трибуната на Народното събрание не е място за такива изказвания. Срам и позор!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: