Когато тесногръдите партийни кадри поемат властта, падащите дървета ще са най-малкият проблем на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:45 / 31.03.2023
4593
"Дърветата падат заради строителите, които режат техните корени", каза директорът на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев.

"Това е несериозно", отговори кметът Здравко Димитров.

Този индиректен диалог се разрази между двамата в последните дни по повод силния вятър, който вилня в Пловдив и падналите огромни дървета из целия град.

Всъщност кметът е прав, че това оправдание е "несериозно" и "издиша". Издиша, защото за 20 години в Пловдив сме свидетели на бум на строителството, а за последните 10 положението дори взема заплашителни размери - всяко ъгълче и зелена площ изчезват за сметка на няколкоетажни сгради.

Скоро обаче на такова падане на дървета от корен не сме ставали свидетели. Да не забравяме, че вятърът духаше в цялата страна, но в Пловдив имаше като че ли най-тежки поражения.

В града под тепетата на ръководни позиции малко са назначените експерти, по-скоро са партийни кадри и случая с Веселин Козарев е точно такъв - той от зелена система не разбира, но за сметка на това е един от основните двигатели на партия "Съюз за Пловдив".

Между желанието да се заема ръководен пост и реалните способности и възможности често пъти има съществена разлика. В конкретния пример разликата се корени в поемането на отговорност, отговорност, която хората отвикнаха да виждат и която вече и не търсят.

И оправдания от рода - ама ние за това дърво не сме получавали сигнали, издишат. Защото - какво се случва със стотиците сигнали за опасни дървета, които отлежават с месеци, дори години при районните администрации (в "Северен" и "Централен" например), та се налага районните кметове да пишат напомнителни писма, че са издали заповеди за тях. За тези сигнали какво е оправданието? И откога, за да си свърши някой от общината компетентно работата е необходимо да получите сигнал?

Друг е въпросът дали щом се знае, че дърветата поддават от действията на строителите, не трябва да се премахват изцяло и да се заменят с нови, млади дървета, които да подновят зелената система на града?

Кметът Здравко Димитров отказа да вземе главата на Веселин Козарев. Той предпочете за пореден път да защити екипа си, въпреки че цял мандат именно доказани некадърници като Козарев, Райчев и себеподобни са с основна заслуга за ниското доверие в управлението на Пловдив, заради което му бе искана и оставката от партийния лидер Бойко Борисов.

След 8 месеца ще се проведат поредните местни избори. За съжаление паметта на избирателите е къса, тогава всички партии - и големите, и малките, които са като впити кърлежи в управлението на Пловдив, ще обясняват колко много неща са направили за добруването на пловдивчани. Пловдивчани, които подават сигнали, които искат по-хубав, по-чист, по-уреден и по-спокоен за живеене град.

Виж коментарите (4)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).