ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Как да съборим Альоша, когато търсим змията Анка
Автор: Любомир Минчев 11:27 / 11.02.2019Коментари (100)20667
© Plovdiv24.bg
По темата съм писал много  и на различни места. "Да съборим Альоша“ – 10 май 2015, "Да опазим Альоша от Гергов – да е паметник на комунистическите зверства“ -  21 март 2016, "Да сменим местата на Левски и Альоша – нали не сме предатели!“ – 18 юли  2016, "Където има паметници на Альоша, животът е кармически обречен“ -  8 август 2016, "Идиоти, разбрахте ли защо Альоша виси над главите ви“ – 10 ноември 2016, "Целувайте шмайзера на Альоша, но не закачайте Пловдив“ – 24 януари 2017, " Пловдив е длъжник на Апостола. Той няма нужда от окупаторска сянка“ – 18 юли 2017, "Каква наглост – Альоша пораждал светли и топли чувства“ – 12 ноември 2017, " И Левски до Сталин на Альоша – обезумели и оглупели сталинисти“ -  9 май 2018, " Защо тачим повече Альоша, а не Левски“ – 18 юли 2018.

Затова е приятно да видиш декларация, че паметникът на Альоша е гавра, трябва да бъде съборен и сменен от Левски, който сега е сгушен на една от алеите  на Бунарджика под дулото на окупатора. Декларацията  е адресирана до български и европейски институции, та дори и до Путин, а отдолу стоят имената на 13 души. Определени са като политици, интелектуалци и граждани. Да не спорим кой е политик и особено интелектуалец, всички са граждани. Тези хора са заявили позицията си и заслужават поздравления.

Никакъв шум обаче. Никакъв медиен шум. Една декларация срещу съседа, че не си плаща асансьора би предизвикала повече интерес на големите медии и телевизиите. Те не попитаха: Абе, вие сериозно ли говорите, наистина ли ще го бутате Альоша, как смятата да се случи това? Или поне да им кажат, че са луди. Вместо това правеха репортажи за изчезването на змията Анка, следиха търсенето  и откриването й, имаше извънредни включвания от търговския център. Голямо събитие, кой да се занивама с Альоша. А и е доста интересно, любопитно и съвсем безопасно, змията не била отровна. А с Альоша да си имаш работа не е като с Анка.

В същото време под публикацията за декларацията "коментаторите“ определяха авторите й като алкохолици, пропаднали типове и обикновени интернет драскачи. Това е положението.

Е, как тогава да бутнем Альоша. Изобщо искаме ли го.  Поне в душите си да го съборим – и това ли не искаме. Тогава да ни пускат по една змия да търсим и да сме достатъчно доволни. За по-плашливите може и  хамстер.

А за Альоша съм се опитвал да го обясня, просто е. Когато там носиш фланелка с лика на Путин, демонстрираш определени симпатии. Заяваваш кой си, ако знаеш, разбира се, какво носиш. Искаш всички да разберат твоята привързаност и не ти пука от мнението на другите. Това си ти. Това е много добре, без значение какво си сложил – Левски, Че Гевара, Кастро или Брежнев. Това е в сферата на интелигентната търпимост.

Когато обаче развяваш знаме на самопровъзгласилата се Донецка република, проблемът е друг. И тъй като няма по-подходящо място от Альоша за подобна демонстрация, какъв е изходът, освен да го съборим. Поне в душите си.


Още по темата: общо новини по темата: 19
14.04.2022 »
08.05.2021 »
28.04.2021 »
05.05.2020 »
28.04.2020 »
30.01.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Слава на Червената армия ОСВОБОДИЛА ЕВРОПА ОТ ФАШИЗМА!!!!!
0
 
 
Не съм червен, но и гербери не обичам!!! Преди е било гадно, ама сега е гнусно, мнооооого гнусно!!!!! Този паметник е част от историята и според мен трябва да си тежи на мястото! Направете референдум и ще останете учудени от резултата.
0
 
 
Къде беше до сега???Малко късно изпълзя !!!Колкото разбираше от спорт,толкова и от политика сега !!!
+4
 
 
Минчев,все едно и също въртиш. Вземи смени малко репертоара. Ти с една-две теми караш от време оно.
+2
 
 
Мястото му не е там.Ако някой държи на паметника нека си го почита.Нека си изясним заслугите му!Вие на паметника ли държите или мястото му ?Щото ако е важен този символ и казвате,че бил история...ок..взимайте си го и си го почитайте.Мястото на хълма ,в Пловдив,България не е за него.То принадлежи на пловдивчани,на българите.За вас мястото ли е по важно или монумента?И двете не може.Щом за вас този паметник е толкова важен и е история ,за мен хълма е природа.Тя е по важна от идеологията на някой мухлясъл дебил.Да изчезва от там ако трябва ще ви го съградим другаде да е по удобен на бастуните.
-1
 
 
Този Альoша от Барнаул май не е и руснак.....
+3
 
 
Задължителен референдум! И аз държа този паметник да го няма, особено в този му размер и на такова видно място. Да го свалят и сложат другаде. Но това е част от нашата история, колкото и да не ни се иска и тя трябва да се вижда и да ни напомня от къде НЕ трябва да минаваме повече никога!
+9
 
 
На тези двамата шапшали Чопър и другия клипар kigebr отправям ясно и деректно предупреждение, че ако не преустановят просташкото, некадърно и обидно обръщение към останалите без значение поддръжници на Петолъчки или фенове на Американската Джендер културата ще оповестя и посоча местоположенията ви до сънтиметър на жалките ви бърлоги от които пишете с малките си чикиждийски мазни пръстчета. 100% ще има анални осеменители които ще искат да се запознаят личо с вас двамката!
на 11.02.2019 г.
+3
 
 
Те това е литературна и духовна нищета.Толкова му стигат силите и литературните идеи на автора.С теми като за паметника на Альоша,трети март,девети септември,комунистите и Славчо ще се пенсионира горкият и ще дочака социална пенсия. От сега се поти за някакъв матриал за 18 февруари- годишнина от обесването на Левски..
+3
 
 
Някой явно си е наумил да го маха тоя Альоша сега през 3 дни статии за него? Ми твърдо НЕ трябва да се маха! Повече от половин век е символ на Пловдив, сега се пръкнали някви русофоби и дай да рушим? Ми не е редно. Колко хора го свързват с Русия? Не много, особено сред по-младите. Альоша е едно уникално здраво-архитектурно съоражение, което прави силно впечатление на всички туристи и е любимо място за посещение от всички! Оставете го на мира!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: