ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Изгрява ли звездата на Манол Пейков като кандидат за кмет на Пловдив от ПП-ДБ?
Автор: Любомир Минчев 14:51 / 05.04.2023Коментари (11)10933
©
"Истинската ми битка очаквам да бъде на местните избори наесен“, написа издателят Манол Пейков преди парламентарните избори. В пловдивската листа на ПП-ДБ той беше на седмо място. "Смятам, че ако мястото ми изобщо е в политиката, то е в градската, а не в националната политика“, казва още издателят

Какво има предвид Манол Пейков с "истинската ми битка“? Очевидно не е за място сред общинските съветници, където лесно би попаднал от листата на коалицията. Истинската битка е за кмет на града. Неофициална информация сочи, че два месеца преди изминалите избори Манол е предложил кандидатурата си за поста пред лидерите на ДБ и ПП, но тя деликатно е отклонена.

Ситуацията вече изглежда съвсем различна. Манол Пейков набра популярност след кампаниите за Украйна и Турция, сега събира пари за къщата на Димитър Талев в Прилеп. Неговите съмишленици в тези каузи вероятно са го последвали и на парламентарните избори, защото пренареди коалиционната листа, финишира втори и спечели депутатско място. Пейков събра 4435 преференции, измествайки  четвъртия в листата - юриста Милен Матеев, бивш председател на правната комисия в 47-ото Народно събрание.

"Седмото място в листата си избрах сам. Твърдо отказах да влизаме в режим на преговори с коалиционните ни партньори да поема водачеството в Пловдив (макар да ми беше предложено). Явяването ми на седмо място по никакъв начин не ме превръща в аутсайдер. Има начин да пренаредите листата. Нарича се "преференция", написа още Пейков.

Битката му за депутатското място, което уж не го интересувало много, завърши с блестяща победа. Но в случая по-важно е, че Манол изпревари не само Милен Матеев, но и втория в подреждането Йордан Иванов, бивш областен управител. А Иванов е негласният фаворит на ПП-ДБ за кметското място в Пловдив.С гласуването си на 2 април симпатизантите на "Демократична България“ категорично подкрепиха Манол Пейков от "Да, България“ пред Йордан Иванов от ДСБ.

След победата си в неделя Пейков има повече увереност да говори за "истинската битка наесен“, макар че е спорна фигура, както в града, така и в редиците на коалицията ПП-ДБ. След отстраняването му от управителния съвет на фондация "Пловдив 2019“, той нарече новите членове "удобни и послушни хора“. Тогава Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара, го призова да се извини публично, ако няма аргументи за твърдението си, което Пейков не направи.

На Манол му беше отказан достъп до Народното събрание при първия му мандат там, тъй като се появи по къси гащи, за да получи част от заплатата си. "Имал съм какви ли не мисли по адрес на българския парламент, но никога не съм го възприемал като религиозна институция“, написа тогава иронично Манол. Но преди това твърдеше,че парламентаризмът бил потъпкан и институцията загубила уважение. Затова там трябвало да има хора като него – образовани, умни, кресливи, истерични и да оправят положението. И първата им работа е да влязат в сградата по къси гащи и джапанки, за да разбият стереотипите и да върнат уважението към Народното събрание. Е, на става така.

"Винаги съм гледал на себе си много повече като на общественик, отколкото като на политик“, казва Пейков. И разчита, че успешната му обществена дейност напоследък ще отвори очите на партийните лидери, които трябва да посочат кой ще се бори за кметското място в Пловдив като кандидат на ПП-ДБ.

Манол Пейков е изучавал в Гватемала древния език на маите – киче, пял е и в тамошен бар. Издал е свой албум с 11 песни. В неговото музикално студио е записала парче Шиниъд О`Конър.

Странна,спорна и артистична кандидатура излиза на хоризонта. Поне така твърди самият Манол Пейков със своята заявка за "истинска битка наесен“. Другият кандидат на ПП-ДБ – Йордан Иванов, е по-шлифован политически, но не се радва на особена подкрепа. Има и трети вариант. Всичко зависи колко е здрава коалицията, ще оцелее ли до октомври в този вид. И дали обществените каузи имат някакво предимство пред партийните интереси.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо не? Манол е умен човек. Да не говорим и колко е активен относно града ни... аз не виждам проблем той да е. Костадин Димитров също е добър вариант, ама нямам доверие на партията му. Мое мнение естествено
-3
 
 
Точно този който ще вкара джендър ценностите в и без това западналото ни градско общество ПОД ДИКТОВКАТА НА ШЕФОВЕТЕ ОТ пп/лгбтДБ , мислете , пловдивчани ! СТИГА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯ ! и преди да ме нападнете че съм копейка , не не съм , той е същото зло като пед/л България
+3
 
 
Манол Пейков е интелигентен човек с визия, пловдивчанин с будна гражданска позиция. Кампаниите му за Турция и Сирия, а сега за къщата на Димитър Талев в Прилеп, са пример за честност и прозрачност. Бих се радвал много, ако се кандидатира за кмет. Със сигурност ми връща надеждата, че Пловдив може да има човек, когото гордо да наречем наш кмет!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
на 05.04.2023 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-4
 
 
Тракториста твърдо да си седиш в трактора.аз говоря за хората който гласуват за помиярската подмяна,а не колко интелигентен да си за да подкрепяш хората които само за няколко месеца нанесоха щети на държавата каквито от Живков насам не сме виждали.
+3
 
 
Твърдо да, човекът е интелигентен, позитивен и ще насочи повече вниманието към култура и изкуство които отдавна са позабравени!
-4
 
 
Абсолютно Не гарантирано дори. Няма даже да си правя труда да се аргументирам даже.Все още има хора с мозък в главите си.и тази схлупена под олигарска шапка помощ и пияр жалък който направи и му помогна изобщо да не ми се хвали и без това телевизиите и медиите се побъркахте да пишете за пълния провал.та и три реклами една след друга пуснаха и какво по голям цирк и срам аз за толкова години не си спомням.на кратко с чужда пита помин прави човека.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: