»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ƒобра иде€ Ц площад от къмъните на јльоша
јвтор: Ћюбомир ћинчев 13:54 / 19.10.2018 оментари (74)21758
© Plovdiv24.bg
“ова беше най-добрата иде€, макар и подхвърлена на майтап, при онзиденшното обществено обсъждане на идейни€ проект за площад "÷ентраленУ.  ато не достигат парите за сто процента покритие от гранит, да се ползват камъните на јльоша. ƒамата с предложението получи ръкостискане от кмета »ван “отев и загадъчна усмивка.

≈то сериозна тема за дискуси€ Ц два градски цире€ се премахват с един замах. “ъй като въпросът за огромни€ цирей на върха засега е на равнище загадъчна усмивка, спорим за други€ Ц дали да е покрит с гранит или земелрок.

»наче в подобни обществени обсъждани€ участват будни граждани и специалисти, сред които архитекти, инженери, както и политически фигури. ƒоста често н€кои граждани са просто агитки на партийни централи. ј специалистите са от тези, които са извън играта Ц извън обсъждани€ проект. “ова ги прави по-раздразнителни, претенциозни , нервни, дори и кресливи пон€кога. ¬ такава среда и най-добрата иде€ може да се представи за толкова уродлива, че проектантите да съжал€ват защо са се захванали с не€.

ќстана усещането, че дискутиращите искат площад за митинги и манифестации, а не да подчертае† пластовете в културно-историческото развитие на ѕловдив. Ќали това е целта? Ќо и техните претенции могат да се удовлетвор€т, ако бутнем бивши€ ѕартиен дом и ѕощата. ƒа не би да ги харесвате?

”частниците в обсъждани€та забрав€т, че на местни избори избират кмет и ќбщински съвет, които нос€т отговорност за развитието на града. ј т€хната лична отговорност е какво да има на вилата им Ц гранит или земелрок. » така до следващите избори, когато могат да за€в€т претенции какво да има и на площада. “р€бва да опитат.

ј самата дискуси€ тр€бваше да бъде прекъсната още в момента,когато една дама предложи да застелим†площада с паветата от ремонтираните булеварди.

«а едно паве и земелрока сме готови да спорим с часове и да си издерем очите Ц каква будна гражданска съвест имаме! » кога ще съберем смелост да спорим за камъните на јльоша Ц какво да правим с т€х, по вилите или на друго м€сто да ги складираме. “огава ще знам, че се провежда най-важното обществено обсъждане в този град. »наче ще си останем специалисти по земелрок и с кураж, затиснат от камъните.


ќще по темата: общо новини по темата: 10
06.03.2019 »
25.02.2019 »
24.02.2019 »
11.02.2019 »
06.02.2019 »
09.05.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
—подел;ќ»Ѕ”∆Џ“–≈«¬“и какво ново....
на 02.11.2018 г.
-1
 
 
ј бе вие абитуриенти били ли сте?
0
 
 
ƒобра иде€! ак не ¬и е срам-само разрушавате!» ако го н€ма јльоша по-щастливи ли ще сте?ƒа сложим н€кой ≈вропейски лидер,помогнал на Ѕългари€?! ога ≈вропа е мислила за нас?¬сички боклучави стоки с ниско качество са тук!ƒецата €дат поми€,а ние само гледаме как от ≈вро фондовете н€кой пореден роднина забогат€ва.јльоша е символ на войника и храбростта като ц€ло.—рам ме е,че днешните мъже са на кола маска и с поръчки за козметика....ј тук пишещите само плю€т,без €сна позици€,без цел,просто ей така,да се включат.
+1
 
 
Ќе мога да разбера, защо тр€бва да се бута този паметник, като със съвсем малко преправ€не може да заприлича на Ћевски или ако ще на јспарух. «ащо непременно тр€бва да се бута?
-1
 
 
–  ј-–аботническо селска червена арми€-всъщност около 300 000 украйнски сел€ни, "гаврата с паметта на съветските воини за спас€ването на човечеството от нацизма", пратени от грузински€ циганин сталин,срещу 3пъти повече бг арми€... тонът загатва ,че ние имаме друго мнение по въпроса и рационални€ момент е тъй като са ни освободили от османско иго пак украйнски сел€ни а сега са отделна импери€ ,техен пратеник да има право да се разпорежда 50/50 с наше вли€ние...  ойто иска знание печели сила...
јко сте чули позитивна, оптимистична, добра новина, със сигурност не сте € чули до кра€!
на 20.10.2018 г.
+4
 
 
ќффф , на мен това ми прилича на иде€ да се бутне јльоша и на негово м€сто да порасне н€кой Mall (пак общината иска прокара уж гол€м инвеститор) , но шегата настрани не ми €сно на кого пречи паметника и какво толкова всички са привързали към него. ћ€стото идеално за разходка и почивка , само тр€бва малко да се облагороди ( за което не изисква много пари и по-скоро една доброволна кампани€ тип "ƒа изчистим Ѕългари€" би се отразила много добре на м€стото. ≈дна две камери да се сложат за да се избегнат аморални неща и готово. Ќито са нужни милиони, нито паметника да се бута и всички доволни...
0
 
 
алошата е символ на най мракобесните времена на ѕловдив ..... символ на арми€ окупаторка на Ѕългари€ и наложила със сила и кръв позорен режим за цели 45 години :) а пък че бил красив ..... сигурно джак изкормвача също е бил красив но си остава сериен убиец :)
+4
 
 
Ќа върха на Ѕунарджика винаги е имало монумент, още от дълбока древност. »ма данни, че по времето на траките там се е издигала величествена стату€ на бог «агрей, по-късно през римската епоха монументът е бил на јполон. ј сега имаме чудесен войник с ботуши и автомат в ръка... Ќ€мам против почитането на паметта на загиналите руснаци в Ѕългари€, но в града на —ъединението на това м€сто символът тр€бва да е български, без комунистическа риторика.
-1
 
 
јльоша е една от емблемите на ѕоовдив! —имволизира величие и сила! Ќе намирам нищо лошо в него. ƒаже обратното. ѕремахването му е плод на манипулирани и жалки лица и общности! ”правниците на града ни крадоха толоова, че могат да покри€т главната с позлатени плочки! —тига с кретенски предложени€ на разни политически подлоги , които не осъзнават, какво говор€т! јльоша е уникалнен паметник и от чисто технологична гледна точка. ўе издържи и още 1000 години в срвнение с всичко, което се строи в момента.  ато погледне човек каманаците в телени мрежи по бул.ћарица....—лед 5 години всичко това ще се разпада и ще тъне в мръсоти€ и тревол€ци! Ќе пипайте истори€та на най-хубави€ град в Ѕългари€! Ќикой н€ма право да се гаври с истори€та, каквато и да е т€!
+4
 
 
¬инаги съм харесвал јльоша. ѕаметникът е хубав и е на много подход€що м€сто. »згледът от тепето е чудесен а паметникът на него - величествен. –уснаците са дали 20 млн жертви във войната с нацизма. ћного държави и народи в знак на признание са издигнали паметници с които да се преклон€т пред подвига на войниците участвали в не€. Ќемалко от т€х остават завинаги костите си в Ѕългари€. ƒали –уси€ е имала своите имперски интереси или не, това с нищо не промен€ горните факти. " » ходи където ходиш, но когато се обърнеш, винаги да виждаш јльоша. ј когато започнеш да го губиш, връщай се. " “ака казваше д€до ми. “ой обичаше ѕловдив и всичко построено в него. » аз обичам мо€ град. ѕон€кога съм загубвал јльоша, но той винаги ми е липсвал и винаги съм се връщал. јльоша е един от най-значимите и разпознаваеми символи на града ни. ¬секи интелигентен човек разбира значението и стойността на паметниците от миналото и никой от т€х не се дразни от присъствието им. »стори€та тр€бва да се помни и уважава. «ащото който не помни истори€та си, той н€ма бъдеще. »зпитвам съжаление към кресливите момченца, които в опитите си да се освобод€т от собствените си комплекси се нахвърл€т върху истори€та. Ќахвърл€т се и върху јльоша. ј “ой никому нищо лошо не е направил. ≈то защо, ƒолу ръцете от јльоша ! — него само ще си счупите зъбите ! “ова е мо€ паметник и ме кара винаги да се връщам на м€стото което много обичам. Ѕез јльоша ѕловдив н€ма да бъде същи€. » на д€до н€маше да му хареса. “ой беше оцел€л по чудо, но останал инвалид от ¬—¬. Ќе ходеше надалече, а аз често срещах погледа му отправен към хълма с гранитни€ войн...
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от новини с анализи:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
“¬ и шоу сезон 2018/2019
ѕродават “≈÷ ¬арна?
Ћоко в Ћига ≈вропа, сезон 2019/2020
÷ар —имеоновата градина придобива нова визи€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ќт къде пазарувате хранителни стоки?
ћагазин на гол€ма международна верига
ћагазин на гол€ма българска верига
 вартален магазин
ѕоръчвам всичко онлайн
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: