Масирани проверки за опазване на зелените площи в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:58 / 18.02.2013
8061
Със заповед на кмета на район "Западен" Десислава Желязкова от днес започват масирани проверки по отношение на опазването на зелените площи. Част от причините за масовите проверки са и десетките жалби и конкретни сигнали на граждани от района за унищожени от автомобилите тротоари и зелени площи. Целта на акцията е да бъдат принудени всички собственици на автомобили, които паркират на зелените площи, независимо от собствеността на терена, да паркират на обособените за това места. 

Проверката започна от ул. "Вечерница", /срещу Математическата гимназия/ и се извърши в присъствието на представители но отделите "Екология" и техническа служба към районната администрация и Общинска охрана. За системно паркиране върху зелените площи, минавайки през тротоар и пътека общинска собственост, бе санкциониран собственик на лек автомобил БМВ. По време на проверката същият се опита да обясни, че глобата е неправомерна, тъй като по думите му "се намира на терен частна собственост", без обаче да посочи откъде и как минава, за да стигне до него. 

Масово нарушение по отношение на неправомерно паркиране има и на ул. "Чемшир", и на обновената ул. "Дрян", където много често се паркира върху пешеходните пътеки, независимо, че има достатъчно паркоместа. 

"Правим всичко възможно зелените площи, тротоарите и пътеките да изглеждат добре и да бъдат в услуга на гражданите, но безотговорното отношение на някои хора създава предпоставки за невъзможност опазването на общинската собственост", коментира кметът Желязкова.

"Независимо, че не е много приятно, всички "подстъпи" до тези площи ще бъдат оградени с декоративни топки или колчета, добави районният кмет. Независимо от оскъдните средства, с които разполагаме за подобряване инфраструктурата в района, правим всичко възможно и от "нищо - нещо" това да се случва", обясни Желязкова, като уточни, че в голямата си част тротоарите се възстановяват със старите плочки. 

"Жалкото е обаче, че в същото време има хора, които рушат направеното, като в повечето случаи е арогантно и показно. Не съм привърженик на силовите методи, но след като поредицата от предупреждения не се вземат под внимание - ще налагаме глоби, ще ограждаме терени, но ще опазим зелените площи", добави Десислава Желязкова.

Виж коментарите (8)

Още по темата (2374):
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
13.04.2024 Този шофьор обича да получава фишове: Ще му трябват две заплати
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).