ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
bTV спря каналите си за абонатите на Булсатком
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 22.12.2012Коментари (46)7842
©
Пореден скандал за излъчването на каналите на bTV в някой от операторите избхна. Абонатите на Булсатком от днес са лишени от каналите на първата частна телевизия. Ето и становищата на двете страни от конфликта, от който в крайна сметка са потърпевши абонатите.

Становището на bTV

Във връзка със системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group ви информираме, че от 3.00 часа тази нощ абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.

Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

Според пазарни проучвания Булсатком декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите.

Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на Булсатком към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013-та година.

Междувременно можете да следите програмата bTV чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, а всички канали на bTV Media Group - в мрежите на други кабелни и сателитни оператори.

Становището на Булсатком

Уважаеми клиенти,

Извиняваме се за неудобството, че не можем да Ви предоставим програмите на bТV Media Group. Доставянето на каналите бе едностранно преустановено от тях.

Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане от страна на Булсатком на новата оферта за 2013-2014 година,

с която предлагат програмите си на цена 3 пъти по-висока от досегашната. Това неминуемо ще доведе до повишаване на

цената на пакетите на цифрова телевизия Булсатком.

Булсатком АД има действащ Договор с bТV Media Group до 31.12.2012г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора.

Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е

по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно

цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group.

Уверяваме Ви, че ще полoжим максимални усилия за постигане на споразумение, но считаме, че е неуместно спирането

на сигналите на програмите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения в офертата на bТV Media Group

краен срок 14.01.2013 г., а увеличаването на договорената цена не е подходящо при настоящите икономически условия в страната.

Очакваме от мениджмънта на bТV Media Group да подходи отговорно и към ангажиментите, които са поели и

пред своите рекламодатели, като ги лишават от гарантирания брой зрители до които да достигнат рекламните им послания.

Излъчването на каналите ще бъде възтановено веднага след постигане на споразумение между страните.



Още по темата: общо новини по темата: 26
25.01.2013 »
24.01.2013 »
23.01.2013 »
21.01.2013 »
17.01.2013 »
15.01.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ДА СЕ МАХАТЕ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ , МОЛИМ ВИ - ВИЖТЕ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ - ПРОВЕРЕТЕ СИ И ФЕЙС-БОКЛУКА - ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО ХОРА НЕ ЖЕЛАЯТ ИЗОБЩО ДА СЕ ВРЪЩАТЕ В ЕФИР .. САМО КЪДЕТО НАВРЕМЕТО СЪСИПАХТЕ ЕДНА ХУБАВА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ "ЕФИР 2" И ЗАПОЧНАХТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ ДИГИТАЛНИ СВИРКИ НА ВЛАСТ-ИМАЩИТЕ .. КАТО СЕ СМЕНЯТ КЪСАТЕ С ЕДИНИЯ - ПРЕГРЪЩАТЕ НОВИЯ ;) :) :) И ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПЯТЕ БЪЛГАРИНА - ВИЕ ЗАСТАНАХТЕ В ПОДКРЕПА НА ЦИГАНИТЕ В КАТУНИЦА - ЖАЛКО , ЧЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН - БИХ ВИ ИЗКАРАЛ НА ПЛОЩАДА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ПРАТИЛ ВОЕННИТЕ ДА ВИ РАЗСТРЕЛЯТ ЗА НАРОДО-ПРЕДАТЕЛСТВО .. ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ ЗА ВАС И ЗА СКАПАНИТЕ ВИ ИНТЕГРАЦИОННИ ПРОГРАМИ (ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ЕДНО БЛА-БЛА-БЛА) АЗ НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ЕДНО С ПОРОБИТЕЛЯ ОТ ТУРЦИЯ КОЙТО ПРЕДИ 650 ГОДИНИ МЕ Е ПОРОБИЛ С НОЖ А СЕГА МЕ ПОРОБВА С ДЕБЕЛО ПОРТМОНЕ !!!!!!!!
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+5
 
 
Пари,пари и пак пари!Всичко е пари!Те си правят игричките,а пък ние лапаме мухите!Казах!!!!
+11
 
 
Писмо до бТВ по повод поредната мутренска инициатива: Милите, живи да ви оплаче човек. Колко сте невинни, и дискриминирани. Стана ми толкова мъчно, че за малко да пролея 2 сълзи (по една за всяко левче, което вземате от мен). А сега сериозно: Колкото и да сте невинни, колкото и правдата да е на Ваша страна, не мога да не си задам въпросите: ЗАЩО чакахте коледните празници за да отрежете Булсат? При положение, че ви дължат пари отдавна, ЗАЩО не спряхте излъчването отдавна? Отоговорът за мен е следния: Просто не Ви пука за зрителите, не Ви пука за нищо друго освен за печалбата. Избрахте момента, когато действието Ви ще бъде най-болезнено за хората. Надявате се, че по този начин хората ще притиснат Булсат за да може Вие да сключите сделката на живота си. Нека Ви кажа нещо обаче - говоря от мое име, но вероятно доста други зрители ще споделят мнението ми: зрителите Ви не трябва да бъдат разменна монета в някакъв глупав финансов спор между 2 юридически лица. Това, че спирате излъчването по празници не Ви прави герои или онеправдани мъченици - прави Ви подли и безсърдечни хора, каквито отдавна подозирахме, че сте. Вие не се интересувате от журналистика и правене на телевизия, а само от правене на пари. Да, съгласен съм, че за услугите Ви трябва да се плаща, но не съм съгласен да въвличате зреителите, които градят Вас, като медия в тези спорове. Можехте да потърсите правата си в съда, както правим всички ние - простосмъртните, можехте да изчакате "щедро" да изтекат празниците и да спрете излъчването тогава, можехте да се държите коректно с хората, на които разчитате да поддържат рейтинга Ви. Вместо това обаче, Вие избрахте да се направите на "тежкари" и да използвате най-долните "мутренски" практики за изнудване на падналия на колене.... Не Ви прави чест да знаете. Аз отдавна го разбрах и спрях да гледам манипулативните Ви програми. Надявам се с това Ви действие да го разберат още повече хора и дай-боже скоро да дойде момента, в който ще се огледате и ще видите, че вече не стоите на върха, а сте се свлекли сред утайката и бавно се давите в собствената си глупост, наглост и лицемерие. ЗАЩОТО ЗРИТЕЛИТЕ ПРАВЯТ РЕЙТИНГА, А РЕЙТИНГА ВОДИ РЕКЛАМОДАТЕЛИТЕ, А РЕКЛАМОДАТЕЛИТЕ НОСЯТ ЗАПЛАТИТЕ ВИ ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ: ЗРИТЕЛИТЕ НОСЯТ ЗАПЛАТИТЕ ВИ!
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+2
 
 
А сега ще ни приспаднат ли Булсат от месечните такси а като не си платим таксите веднага ни спират телевизията не може ли да си придават програмите и да се оправят във съда тяхните взаимотношения щото знаят че сега никои съд не работи и си прават каквото си искат
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+8
 
 
Някак си не ми се връзва голяма фирма като Булсатком да дължи пари на някоя медия или иначе казано това си е чисто измиване на ръце от страна на Босфор тв...
+6
 
 
Аз съм абонат на Булсатком и отдавна редом с чалга каналите съм блокирал и бтв тата! Не е голяма загуба и на всеки оператор може да се случи това.
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+6
 
 
ало бтв-то такива ходове са леко казани ку....нски, и ако за тази мярка се е знаело предварително, си мисля, че по цивилизован начин е трябвало да се информират не малкото зрители на булсатком, иначе това ми прилича на извиване на ръце, от където и да го погледнеш.
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+11
 
 
абе бтв бива ли да сте такива тъпи олигофрени да оставите половин България без телевизия??? оправяйте си отношенията без да вредите на краиния потребител!!! ще излезете най тъпата медия в България
Aнонимен
на 22.12.2012 г.
+3
 
 
Хмммм...Кой е крив и кой е прав , кой лъже и кой не? Според аргументите си и двете страни имат право.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: