"Жълт" код за значителни валежи е обявен в 19 области на страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:08 / 18.04.2021
3693
"Жълт" код за значителни валежи е обявен в 19 области на страната за 19 април. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Единствено опасност няма за Варна, Добрич, Силистра, Шумен,  Разград, Русе, Плевен, Монтана и Видин.

През следващото денонощие ще остане облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. През деня в отделни райони ще има и гръмотевична дейност; възможни са градушки. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, дневните ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°. 

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни - след обяд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).