Земеделец загази, опита да подкупи полицай след гонка на пияна глава

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:25 / 21.01.2020
2285
44-годишният земеделски производител Димитър Г. е предаден на съд за подкуп от 150 лева, които дал на полицейски служители, за да не бъде проверен за употреба на алкохол. Престъплението по член 304а, във връзка с член 304, ал. 1 от НК е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

На 9 септември 2019 г. 44-годишният подсъдим управлявал автомобила си в град Бяла. Засечен бил да шофира с висока скорост. След преследване от служителите на реда той отбил колата си и спрял. При разговора с него един от полицейските служители усетил силен мирис на алкохол. Димитър Г. бил уведомен, че ще бъде тестван за наличие на алкохол и наркотични вещества. Той отказал.

В следващия момент се приближил до патрулната кола, където двамата служители проверявали документите му, и поискал "да оправи нещата“. 44-годишният водач отново бил информиран, че ще бъде тестван с дрегер. Тогава Димитър бръкнал в джоба си и хвърлил две банкноти с номинал 100 и 50 лева на пода на патрулката и попитал дали парите стигат.  

Подсъдимият е осъждан два пъти -  за хулиганство и през април 2018 г. за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта. След споразумение му било  определено наказание 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража“ по това дело. След приключване на досъдебното производство е приведен в затвора във Враца.  

Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, може да получи наказание до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).