Заплатите на служителите към правосъдното министерство са увеличени с 300 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:59 / 25.07.2022
3966
Във връзка със заявено намерение от страна на синдикати към Министерството на правосъдието за протест, предизвикан от разминаване в очакванията за размера на актуализация на заплатите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция "Охрана“ (ГДО), от правосъдното ведомство публикуваха позиция с разбивка на увеличението на разходите за персонал с 300 лв. месечно за всеки служител в двете дирекции, считано от 01.07.2022 г.

Увеличението има няколко компонента: със 125 лева се увеличава основното възнаграждение на всеки служител, назначен по Закона за МВР или 6093 души; с 43,75 лева се увеличава допълнителното възнаграждение за клас прослужено време; увеличение с 4 лева за други допълнителни възнаграждения, обвързани с основната заплата, в т.ч. извънреден труд, работа на официални празници, обезщетения по ЗМВР; със 127,25 лв. увеличение на разходите за задължителни осигурителни вноски от работодател.

От Министерството на правосъдието посочват, че предстои подготовка на бюджетната рамка за следващата година. Ведомството ще разработи и ще изпрати по компетентност към Министерството на финансите, какъвто е институционалният ред, обосновка за увеличение на средствата за храна, средствата за времето на разположение, вещево доволствие (облекло) и др. специфични служебни дейности.

"Ръководството на Министерство на правосъдието високо цени и уважава труда на служителите, работещи в системата на местата за лишаване от свобода и охраната на съдебната власт и смята, че те имат право на достойно заплащане в достойни условия на труд. Именно затова, в продължение на повече от 6 месеца, инициирахме диалог, бяха сформирани работни групи и провеждахме регулярни срещи със синдикалните организации в търсене на решения, които удовлетворяват и двете страни“, се казва в позицията на ведомството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).