Зайчето куриерче Сашо Диков унизено в ефир от главния прокурор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
20:41 / 16.05.2020
35401
Няма да се проверява SMS кореспонденцията, разпространена от Васил Божков, за която бизнесменът твърди, че е с финансовия министър Владислав Горанов. Това стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев в предаването "Денят започва с Георги Любенов". Той заяви, че на този етап прокурорите не са намерили нищо особено в съдържанието, което да изисква наказателно-правна реакция.

Публикациите и публичните изяви на обвиняемия Васил Божков главният прокурор определи като поредната серия от сериал, чието начало е дадено от подсъдимия бивш банкер Цветан Василев.

Иван Гешев заяви, че не е чел SMS кореспонденцията, разпространена от хазартния бос.

"Поне това колегите, което четоха, казаха, че в тях не виждат нещо, което да налага наказателно-правна реакция, да кажем, по този случай. Ние не се притесняваме да проверяваме всеки. Виждате, че имаше доскоро, сега е под домашен арест, до скоро имаше задържан министър, за пръв път в българската история от кабинет, който управлява".

Гешев припомни, че през последните години подобни защитни стратегии чрез интервюта и публикации в социалните мрежи са прилагали и други обвиняеми и подсъдими олигарси.

"Обвиняемият Божков естествено внася своите нюанси. Има определено такива иновативни решения - като журналист, който определя себе си като "спиди зайче" или "куриерче" или както казва един мой приятел: "след като се е нахранил - пощенски гълъб, който носи акции" и това също е иновативно".

От думите на главния прокурор става ясно, че обвиненията срещу Васил Божков могат да се увеличат. Към момента те са 11 по разследването за хазартния бизнес - за данъчни престъпления, пране на пари, търговия с влияние, трафик на културни ценности и ръководство на организирана престъпна група. Срещу Божков, обаче има и друго разследване.

"Едното е за това, което вие коментирате за тези 11 обвинения, а другото касае организирана престъпна група за насилствени действия".

По второто дело няма повдигнати обвинения засега. Второто разследване е по подозрения за убийства, поръчки за убийства и нанасяне на тежки телесни повреди, изнасилвания, изнудвания и принуди.

Виж коментарите (19)

Още по темата (315):
23.04.2024 Божков с коментар за обвинението: Прокуратурата вкара делото в съда, за да не мога да се включа в изборите
23.04.2024 Над 250 свидетели са разпитани по делото "Божков"
23.04.2024 Божков се изправя пред съда
01.04.2024 Васил Божков: Никой не е виждал колекцията ми, след като бе конфискувана 
01.04.2024 Васил Божков си връща част от колекцията на стойност 20 млн. лева
30.01.2024 Божков пак на разпит
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).