Забъркаха EVN в нов вид измама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 18.06.2015
2919
EVN България информира за постъпил сигнал от клиент от Пазарджик, че на 14.06.2015 г. е получил телефонно обаждане от неизвестно лице, представило се за сътрудник на EVN България. 

Обаждането е било от скрит телефонен номер. Неизвестното лице е поискало от клиента номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда. 

При последващо обаждане мнимият служител информира клиента, че при извършване на техническите дейности близък роднина на клиента е попаднал под напрежение и съответно той трябва да заплати сума за спешното му лечение.

След сигнал от клиента в дружеството и извършена проверка от EVN България е установено, че телефонното обаждане до клиента не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. По случая дружеството е информирало МВР.

С цел отново да защити своите клиенти EVN България уточнява, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия. 

Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

В допълнение EVN България напомня, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

EVN България съветва клиентите при всяко съмнение да сигнализират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).