За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:53 / 17.05.2021
1927
За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила планина, като се придвижват с всъдеходи и джипове. В приключението до водопада Скаловитец ще се включват 20 души в неравностойно положение, съобщават от фондация "Ела и Ти“.

Благодарение на инициативите на фондацията, до момента над 120 деца, младежи, възрастни, с различни физически увреждания са се издигали на 50 метра височина в пещера Проходна, политали са по тролей над Фотинските водопади.

Хора с увреждания са се запознали с приказния подземен свят на пещерите Съева дупка, Проходна и Бачо Киро, участвали са в 11-км трасе в състезанието "По стъпките на Алеко с приятел“ 2020 с носилка с човек с увреждане, летяха в тандемен полет, преминаха река Златна Панега.

Посещението на водопада Скаловитец с всъдеходи и джипове за хора с увреждания е част от проекта "Пътешествие без край – към реки и водопади“ и ще се проведе на 23 май от 11:00 часа.

Новото предизвикателство е в партньорство с Планинско спасяване – област Пазарджик, Аварийно спасяване Пловдив и ТД Боерица и е с подкрепата на Столична програма "Социални иновации“.

"Нека бъдем причината за усмивката на лицето на другия. Нека направим достъпна планината и нейните красоти за всички“, призовават организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).