"За" и "Против" пловдивските МОЛ-ове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (77)
07:10 / 31.01.2010
11327
Като на майтап преди две седмици публикувахме новина с предложение едно от тепетата на герба на Пловдив да стане МОЛ. Предложението бе предизвикано от информацията за строителството на поредния търговски център, този път на пъпа на Пловдив, на Сточна гара, както и от бетонния гигант в центъра на мястото на загубеното отдавна Марково тепе.

Новината предизвика разгорещена дискусия, която не угасва и до ден днешен. Затова според нас е време да обобщим и доразвием въпроса. Както се и очакваше появиха се и поддръжници и защитници на мол-овете.

В момента в Пловдив функционира един единствен мол. Той бе доста актуален около коледно-новогодишните празници. Причините за това са обясними - по-лесно е в лошото време да обикаляш магазините за покупки на закрито и топло, но идва лятото. И не убиват ли моловете романтиката от пазаруването, обикалянето и пиенето на кафе по може би най-популярната Главна улица в България - Пловдивската. Естествено бизнесът на Главната страда от появяването на мол-а, но и търговският център не процъфтява. Такъв извод може да се направи от няколкото вече затворени търговски обекти в него. Освен това по непотвърдена информация Plvodiv24.bg научи, че голяма част от наемателите не плащат редовно наемите си, недоволни от потока клиенти. Всичко това вещае черни дни за единствения за сега пловдивски мол, а и не само за него в условията на тежка икономическа криза.

Всичко това поражда въпроси и изводи, които са разнопосочни и един журналист не може да изкаже едностранно мнение, а и не трябва, ако иска да е обективен. Затова оставяме на вас-читателтие да дадете мнение по въпроса в коментарите под статията или в специално създадената дискусионна група.

4-те пловдивски МОЛ-а обобщени на едно място само и единствено в темите на Plovdiv24.bg:

- МОЛ "Пловдив"

- МОЛ "Галерия

- МОЛ "Марково тепе"

- МОЛ "Тримонциум център"


Виж коментарите (77)
Още новини от Национални новини:
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти
АДФИ проверява 2 министерства и 34 общини след искане на Сметната...
Кметът на Варна със заповед и санкция до 50 000 лева за нарушител...
Откриха обгорени тленни останки на мъжа, обявен за издирване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).