ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Явор Божанков: Поздравявам Нинова, че удържа на курса без ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 05.10.2022Коментари (1)969
©
Въпросът е защо прокуратурата се занимава с вътрешнопартийни въпроси, досега не съм виждал подобно нещо. Трябваше ѝ много време да стигне до извода, че не знае кой е на онези прословути записи, че не знае дали онези прословути снимки са истински, но тук се задейства много бързо. Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков в ефира на bТV във връзка с връчената призовка на лидера на левицата от прокурор.

В предаването “Лице в лице“ Божанков даде отговорът: "Защото нищо друго не проработи и когато не влезеш в съюз с Борисов, отговорът не закъснява. Когато нямат друг инструмент, ползват най-тежкият, а той винаги е Гешев. Той винаги е бил от страната на ГЕРБ и винаги е ползван за такива цели“, обясни той.

Божанков не е изненадан, но не е и разтревожен от този акт, защото означава, че са на прав път. "Имаше една голяма цел на всички тези атаки от служебния кабинет към БСП, към “Демократична България“, към “Продължаваме промяната“ – Борисов да бъде първа политическа сила и това е факт. Но сметките им не излизат, Борисов е в изолация и няма с кого да управляват“, заяви той.

"Нинова трябва да получи поздравление за това, че удържа курса - без ГЕРБ и ДПС, без наша подкрепа за тях“, коментира Божанков и допълни: "БСП тръгна към промяна – от партия на статуквото до желан партньор. Тя получи своеобразна реабилитация, защото се реформира и изчисти. Кирил Добрев е част от хората, с които Нинова се раздели от екипа си и част от хората, които я атакуват. Тази част от хората бяха в служебния кабинет и са част от екипа му също. Така че няма никакво съмнение тези хора каква цел преследват“, категоричен е той.

Според Божанков обаче Корнелия Нинова не е успяла да обясни на хората тази битка и че това са принципни позиции. "Не е тайна, че много от тези хора, като Гергов, работиха с ГЕРБ и натрупаха милиони от тях. Но тя не е сама, много хора я подкрепят по този път и накрая резултатът е безспорен – БСП получи своята легитимация като партия на промяната. Като партия, която се приема като желан партньор, но не от ГЕРБ и ДПС – от партиите на мафията, а от новите партии като ПП и ДБ“, каза още той.

"Резултатът ни е една от причините да е толкова тежка атаката“, смята Божанков и обясни, че всички ходове на служебния кабинет и на хората от БСП, които са твърдели, че левицата няма да мине процентната бариера, са изненадани, че резултатът е почти същият. "В миналото БСП излизаше от управление в бял автобус, замервана с камъни, а този път БСП излезе от управление през централния вход на НС под аплодисменти и това е голямо постижение“, каза още той.

"Въпросът дали ГЕРБ са готови за съдебна реформа е реторичен“, посочи Божанков и допълни: "ГЕРБ са хората, които бранеха Гешев с телата си. Те са готови на всичко да се докопат обратно до властта и да легитимират своето участие във властта, като вкарат някой партньор в нея. Но както се вижда никой не е чак толкова глупав“, каза още той.

От левицата признават първото място на ГЕРБ, но с това те носят отговорността в момента. "Те свалиха онзи кабинет, нека сега да си направят нов. Ситуацията, в която в момента се намира Борисов, е плод на неговите 12-годишни усилия. ДПС цяла кампания призовават за диалог, ГЕРБ казват да се нормализира диалогът – какво стана 12 години, когато имаше незаконни арести на медици, бизнесмени, смазани бизнеси, откраднати дела в Брюксел?“, попита Божанков и поиска да знае кога ГЕРБ ще поеме отговорност за онези си стъпки.

"Имам личен мотив да не участваме с ГЕРБ в кабинет – през 2019 г. съм в кампания, баща ми умира вкъщи от рак. До леглото му следовател го разпитва по сигнал от същите хора за купуване на гласове. Тези хора нямаха никакви проблеми с медийната среда, медии като ПИК бяха издигнати в национална трибуна, финансирани от ГЕРБ. На колко хора репутацията им беше срината с компромати. Сега същите тези хора приканват да преминем към диалог. Аз не виждам те в дълбочина на виждат проблема, който са създали“, заяви Явор Божанков.

"Убеден съм, че нашите избиратели не желаят да се прави правителство на всяка цена, а тези цена ще е твърде висока, не само за политическите сили, но и за България. Правителство на ГЕРБ, с участието на ДПС, би взривило обществото“, заключи той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Скоро не само ръката ще ти изсъхне - както се обясняваш и заричаш,ами и една друга телесна част!Май си мислиш,че като свалят курнела ти ще си запазиш главицата?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: