Въпреки забраната фирма на общински съветници строи близо до "Корал"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 02.07.2015
2046
В разгара на сезона се строи в близост до плажа "Корал". Както навсякъде по морето, така и в цялата община Царево, където е въпросният строеж, строителството през лятото е официално забранено от властите. 

Оказва се обаче, че точно представители на властите нарушават собствената си забрана, защото фирмата на комплекса е собственост на двама общински съветници от Царево Ангел Цигуларов и Георги Атанасов.

Нова успя да се свърже с един от двамата бизнесмени. "Това, което се случва е политическо събитие. Когато наруши нещо, човек си плаща глобата", заяви той и обеща да даде интервю след изборите. 

По-късно Ангел Цигуларов се свърза с екипа на Нова, за да каже, че лично той бил предложил забраната за строителство в Царево да влезе в сила по-рано, за да са спокойни туристите - от 1 юни, вместо от 30-и. Отново обаче не пожела да обясни защо е нарушил ограничението, предложено лично от него.

Междувременно след първия репортаж по темата, излъчен по Нова, кметът на Царево, който също е от ГЕРБ, наложи санкция на своите съпартийци нарушители - 2 000 лева. В медиите се появи информация, че това е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически. 

Недоволен от отразяването на поредното леене на бетон в община Царево, кметът Георги Лапчев поиска право на отговор.

"Не е вярно,че съм наложил глоба на фирма като за физическо лице. Това не е така,категорично. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление със десетократно по-висока сума от цитираната", заяви той. 

"Община Царево прави регулярни проверки,както по Закона за устройство на територията,така и по всички останали закони и всички виновни биват наказани без значение техния статут в обществото и заеманата длъжност", твърди той.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).