Влезе в сила осъдителна присъда на бивш директор на "Напоителни системи" в Шумен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:41 / 20.01.2020
6305
Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на "Напоителни системи“ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата в язовир за извършване на незаконен риболов.

Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на бившия шеф на "Напоителни системи“ ЕАД в Шумен Юлиян Вълчев на 15 януари 2020 г. Както вече е известно, той бе осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Юлиян Вълчев бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена безстопанственост при управление на "Напоителни системи“, от което бяха причинени значителни вреди за държавното дружество. Като длъжностно лице Юлиян Вълчев разпореди да бъде изпусната водата в язовир "Нови пазар 1“, за да бъде извършен нерегламентиран стопански риболов. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем.

Влязлата в сила присъда заварва осъдения като управител на общинското дружество "Общински жилища и имоти“ в Шумен. Окръжната прокуратура в града очаква реакцията на община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост в ръководено държавно дружество да ръководи общинска фирма.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).