Вижте къщата за над 2 милиона на майката на дрогирания Кристиан на пъпа на София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (49)
16:08 / 21.04.2020
140529
Къща за 2 151 413 лева на пъпа на София притежава майката на убиеца на Милен Цветков Кристиан - Десислава Николова. Имотът е на централната ул. "Любен Каравелов" с голям самостоятелен двор, а отделно съдружничката на Миню Стайков е направила луксозен ремонт. 

Къщата е купена от възрастна столичанка през 2015 година за 2,1 милиона лева, показа проверка. От документите, с които "Пик" разполага, става ясно, че апетитният имот е взет с ипотека на една от десетките фирми на Николова - "Деа-2004". След това е сменена регистрацията на компанията и се води на въпросния адрес. На място обаче няма следа от бизнес дейност. Към момента имотът изглежда пуст, но ако семейството на Кристиан живее там, това не е чудно, тъй като и той и майка му към момента са в ареста. 

Десислава Николова вчера също бе задържана. Причината е, че колата, с която е убит Цветков, се води собственост също на нейна фирма. Николова е ключов фактор в бизнеса на задържания алкохолен бос Миню Стайков, освен негов съдружник, има обръчи от фирми на свое име, както и на съпруга й. Като кредитор на част от тях е записан и синът й Кристиан, който е най-големият от трите деца в семейството.

Основното занимание от години обаче на Николова е във "Винпром“ Карнобат на Миню Стайков, където тя е съдружник и очевидно печели повече от добре, тъй като може да си позволи не само луксозни коли, скъпи почивки, но и огромна къща в центъра на София за милиони. От стари снимки на имота става ясно, че баровката е направила и основен луксозен ремонт. 

Проверка показа още, че Николова се има и личен брокер и това е бившата съпруга на вече разделилия се с Нова телевизия бос Дидие Щосел - Галина Грудова. Вчера стана ясно, че прокуратурата ще проверява произхода на парите на Десислава Николова, с които е купен джипът-убиец, по нареждане на главния прокурор Иван Гешев. След разкритието за къщата за 2,1 млн. лв. подобна ревизия е повече от наложителна. Още повече, че Десислава Николова е разпитвана и по разследването за пране на пари на съдружника й Миню Стайков.

Виж коментарите (49)

Още по темата (204):
21.01.2024 Пред Лора Крумова проговори дъщерята на Милен Цветков
31.12.2023 Правят филм за живота на Милен Цветков
19.09.2023 В София откриват чешма в памет на Милен Цветков
27.07.2023 ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа
25.07.2023 Mинистър Калин Стоянов: Присъдата по делото за Милен Цветков е пробив и може да се наложи като практика
24.07.2023 Адвокат за присъдата за катастрофата с Милен Цветков: Решението на ВКС е
спорно
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).