ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Вигенин: Бюджетен дефицит от 3% е неприемлив
Автор: Самуил Иванов 13:22 / 04.05.2023Коментари (2)1079
© Фокус
Структурирането на целия процес, като че ли не се прави по най-добрия начин. Това каза заместник-председателя на парламента от БСП Кристиан Вигенин на среща с ГЕРБ-БСП, предаде репортер на "Фокус“. "В момента не сме убедени, че сме в състояние да обсъждаме това, което вие предлагате като политика, но можем да ви изслушаме. Надявам се, че и ние ще ни изслушате какво имаме да казваме.

Нашето разбиране, че за да бъде по-ефективен този процес, трябва да има малко повече яснота за това какви са очакванията и какви са отговорностите на първата политическа сила, която е натоварена да организира този процес, допълни Вигенин.  "Ние смятаме, че преди да навлезем в детайли по това какви са нашите приоритети партийни, политически, преди да започнем да сравняваме нашите програми и да видим къде има близост и разминавания, може би трябва да определим две-три неща, които да дадат насока.

Първо, смятаме че трябва да тръгнем откъм това кои са големите приоритети, по които може да има съгласие, а останалото са детайли, които могат да бъдат добавени към тези национални приоритети. Второ, хубаво е да имаме яснота за това как ПП ГЕРБ си представя срока за действие на едно правителство, какви приоритети и цели си поставяте. И трето, как ГЕРБ си представя формата на това правителство“.

Вигенин маркира и приоритетите на БСП:

"Социалната и демографската политика, здравеопазването, съдебната реформа и членството в Шенген. За нас финансовата стабилност е важна, но и намирането на баланса за социалните нужди на българските граждани. Отстъпление по тези приоритети няма. "Ние смятаме, че бюджетен дефицит от 3% не е приемлив. Не подкрепяме и този на служебния кабинет. Смятаме, че може да разговаряме за такъв от 4.5%.“


Още по темата: общо новини по темата: 854
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Специалиста" до Вагинин е спец по фалиране на държава и хиперинфлация. Той знае и как се финансово да закопае държавата. А дефицита не искат да е 3% ,защото така се крият зад желанието им да не приемем еврото. Лицемерни мърши.
0
 
 
Една държава е едно цялостно нещо! Един цялостен комплекс от процеси! Не можеш да обсъждаш само една страна от тях безда разглеждаш причините които създават съответния проблем! Поради което неможе да се стигне до идеята за Бюджет и как да се реализира тя с най малко външни средства! Или както хората казват Ефективност и Ефикаясност на действията и Управлението е ключа към нещата! Така че какво казва един счетоводител е последното нещо на което можеда се вярва! А това развяват Политическите партии! Ресурса е тук! Въпрос на справедливо разпределение е той да стигне за всичко! Просто държавата трялбва да влезе в ролята си на участник координиращ всички процеси в това Общество! Тогава Бизнеса до започне да я конкурира! След като се прави на толкова голяма раблота! Кой кого трябва да обслужва според Конституцията на република България?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: