ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВМРО внесе сигнал до главния прокурор след изявлението на Радостин Василев
Автор: ИА Фокус 14:55 / 26.05.2023Коментари (0)2657
©
Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев  може да е продиктувана от лични мотиви, но направи нещо много важно за българското общество, съобщават от ВМРО. Ето какво пишат още те: 

От изтеклите записи в публичното пространство днес става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора, приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ!

Това е национално предателство! Нещо повече - това е престъпление по смисъла на българското законодателство. Припомняме чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: "Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…“ (и сл. чл. на НК). Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Свидетели сме на грубо, арогантно, безпрецедентно погазване на българските национални интереси. Поругаване на нашето национално достойнство и тотална капитулация на едни "йесмени“ пред чужди интереси и чужди господари. Тези хора не само не бива да бъде допуснато да съставят кабинет. Те незабавно трябва да напуснат политическата сцена, защото доказаха, че работят срещу собствения си народ.

Когато преди година обяснявахме, че правителството на Кирил Петков и Асен Василев е къща от карти, а те самите са сламени хора, които са поставени тук, за да изтъргуват интересите на България, бяхме игнорирани и осмивани. Когато преди изборите на 2 април казахме, че се готви правителство "Магнитски“ и затова отказахме да участваме в това пародийно шоу, отново бяхме репликирани от шумните платени говорители на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Когато двойните стандарти на Европейския съюз с всичките им механизми притиснаха същите тези "йесмени“ да продадат националния интерес и да премахнат ветото за членство РС Македония в Общността, отново бяхме критикувани.

Е, какво стана днес? Един от техните потвърди всичко, което ние от ВМРО говорим от повече от година. И за жалост се оказахме прави!

Ние от ВМРО, за разлика от други партии, искаме ясно да заявим, че не сме срещу Европейския съюз. Ние сме срещу двойните стандарти и безапелационната намеса на Брюксел във вътрешните дела на страните членки. Ние сме за Европа на отечествата и нациите. Категорично НЕ сме за сегашната Европа на Урсула Фон дер Лайен, която се държи като концесионер на националния суверенитет и реди правителства и директори на службите за сигурност в България!

Държавата е превърната в циркова арена за изява на клоуни и на това трябва да бъде сложен кай веднъж завинаги! Оттук насетне не трябва да има никаква милост към националното предателство и безгръбначните мекотели, които искат да подчинят държавата ни на чужди господари!

Ето защо ние от ВМРО внесохме днес сигнал до главния прокурор на Р България за престъпление по глава първа от Наказателния кодекс, а именно "Престъпления против републиката“.


Още по темата: общо новини по темата: 854
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: