ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВМРО-НИЕ: Вдигна се цената на газта и парното. След изборите ще се вдигне и цената на тока
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:01 / 05.10.2011Коментари (4)3011
© Plovdiv24.bg
От ВМРО-НИЕ излязоха със становище относно дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Още февруари месец обявихме, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не обслужва интересите на българските граждани, а се е превърнала в адвокат на електроразпределителните дружества и чуждите интересеи. 

Нашите изводи бяха подкрепени и от годишен доклад на ДАНС, в който се посочва, че и в трите електроразпределителни дружества има примери за източване на печалба и злоупотреби. Вместо Държавната комисия и управляващите да предприемат решителни действия в защита на интереса на българските потребители, тя прие ново увеличение на цените на тока.

Сега сценарият се повтаря с цените на газта и парното и това ще е повода да има ново увеличение и на цените на тока.
Само наближаващите избори налагат това забавяне. Утвърдена практика е вече вдигането на цената да става чрез своеобразен пазарлък през медиите. От страна на чуждите енергопреносни дружества се иска завишено увеличаване, което после се приема в по-малък размер от председателя на ДКВЕР. По този начин се обработва по-лесно общественото мнение и по-лесно се преглъща поредното опразване джобовете на българите.


Най - странното е, че никъде в служебната характеристика и устройствения правилник не е казано, че председателят може да дава публично прогнози за цени. Нито пък може да прави това Бюлетинът на Комисията, излизащ на всеки шест месеца.
Следователно председателят може единствено да коментира как ДКВЕР е процедирала по дадено искане и преписка и какво е решението на Комисията по нея. 


Но да кажеш пред обществото, че еди-кое си дружество иска увеличение на цената с 20 %, но ние няма да се съгласим на повече от 10 и през юли да вдигнеш цената с тези 10% - това е обработка на общественото мнение в полза на съответното дружество и в полза на увеличение на цената.


Такава беше линията на предишния председател Шушулов, такава е и на неговия приемник - Семерджиев. Когато ДКВЕР проверява "сметките" на едно дружество, тя се интересува единствено от законосъобразността на разходите, но не и от тяхната целесъобразност. Целесъобразността трябва да се следи единствено от позиция на обществото и потребителите, и в тази връзка дружествата трябва да бъдат принуждавани да намаляват разходите . Лесно е да увеличаваш разходите си, когато си убеден, че ДКВЕР ще ги компенсира с увеличаване на цените и респективно на печалбата.

Ние от Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство (ВМРО - НИЕ) стигнахме до извода, че в този им вид сделките за продажба на ЕРП-та са срещу националния интерес на България. Не може компании с държавно (на друга държава) участие да са собственици на приватизирани български предприятия. Приватизация означава раздържавяване. Да позволяваш на чужда държава чрез нейни компании да придобива български държавни компании от такъв обществен и национален интерес, означава на практика да й предоставяш част от своя Брутен национален продукт и да разрешаваш да създава свой икономически анклав в България.

Още от месец февруари поискахме оставката на цялата Комисия за енергийно и водно регулиране и продължаваме да стоим на същото становище.

 

 

 


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак не си вдянал Славе,тактиката е друга,изтипосва се господина А.Семержиева пред някоя медия и заявява,че ще е нормално въпросните цени да се повишат с едиколко си %та,без някой да е споменавал за необходими увеличения и после дружествата действат по описаната схема! Г-на Ангела Семержиева са нуждае от спешен линч,както и членовете на поверената му комисия.Друг въпрос е,кой ги е сложил там?
+1
 
 
Изложеното в този документ е абсолютно вярно! Но дори и да вземат властта от ВМРО-НИЕ, нещата няма да се променят! Участието на държавата като акционер в ЕОН, ЕВН и ЧЕЗ се оказа във вреда на държавата и на народа! Вместо да сдържат цените и дори да не позволяват растежа им, ДКЕВР правят точно обратното! Публична тайна е фактът, че членовете на тази грабителска комисия вземат големи хонорари от тези ЕРП-та, и че източването на пари от печалбата отива в частните джобове на власт имащите - ББ и някои негови приближени.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: