Уличен бандит преби и ограби поетесата Надя Попова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:22 / 10.01.2020
4170
Уличен бандит преби и ограби поетесата Надя Попова, главен редактор на вестник "Словото днес". Бруталното нападение станало в елитния столичен квартал "Изток" към 21,30 ч на 8 януари. По това време Попова се прибирала и била на метри от блока, в който е домът й. Внезапно в гръб я напада мъж с тъмни и дрехи и качулка, събаря я на земята и започва да удря, докато успее да грабне дамската й чанта. "Много съм стресирана, беше страшно. Връхлетя ме в гръб с чудовищна сила, със засилка, тичайки…", – разказа вчера Надя Попова.

"Паднах и се борехме за чантата. Той успя да скъса дългата дръжка и избяга. Разбира се, от околните блокове никой не реагира на виковете ми", добави поетесата. В задигнатата дамска чанта имало пари, лични документи, ключове, както и телефона на Попова. "До след полунощ давах показания в Първо РПУ, полицаите се държаха любезно и внимателно.

После нощувах при сестра ми, а на другия ден организирах цяла акция, за да получа втория ключ от жилището ми чак от Гърция, където живее дъщеря ми… Не съм спокойна, защото крадецът разполага и с ключовете от дома ми, и личната ми карта. Нямам достъп до банковата си сметка, нямам току-що заредената си месечна карта за градски транспорт, нямам мобилен телефон…", каза още притеснената жена за "Труд".

Преди 10-ина години тя била нападната и ограбена по подобен начин на съседната улица, но бандит не бил разкрит. Основната версия на полицията е, че нападението е извършено от наркоман. До вчера не стана ясно дали криминалистите са влезли в дирите му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).