Убиецът на Андрея учил само в първи клас, откраднал от нея 300 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:25 / 12.01.2020
18123
17-годишният Аксел Олеков, който бе задържан и направи пълни самопризнания за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче, е влязъл в къщата на момичето през отворен прозорец.

Младежът, който е криминално проявен, е изнасилил момичето, след което я е пробол няколко пъти в областта на шията. Андреа е издъхнала за минути. Тялото й бе открито около 8.40 часа вчера, а няколко часа по-късно криминалистите стигнаха до Аксел и неговия братовчед Десислав и ги задържаха.

Къщата на дядото и бабата на младежите е срещу семейния дом на убитата ученичка. Пред БНТ дядото на задържания заяви, че той е учил само в първи клас, а родителите му пък са в чужбина. Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андреа е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия. 

Вчера пък Аксел е бил забелязан да си купува дрехи, маратонки и техника. След задържането му, разследващите са претърсили дома на дядо му.

"Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андреа. Аз го гледам, но не живее при мене. Смятам, че е нереално това, дето го говорят", заяви дядото на Аксел - Олег Красимиров.

Следствените действия със задържания за жестокото убийство продължават. Младежът е транспортиран в следствения арест във Враца. Срещу него все още няма повдигнато обвинение.

По случая е започнато досъдебно производство за умишлено убийство по особено жесток начин, а утре се очаква от прокуратурата да дадат пресконференция.

Виж коментарите (6)

Още по темата (29):
25.11.2020 Убиецът на Андрея от Галиче е съгласен с получената присъда
07.11.2020 Бащата на жестоко убитата Андреа от Галиче: Живея в кошмар
03.11.2020 Убиецът на Андрея влиза в затвора за 18 години
02.11.2020 Бащата на зверски убитата Андрея: Моля ви, не ме оставяйте сам
02.11.2020 Започва делото за убийството на Андрея от Галиче
19.10.2020 Братът на зверски убитата Андрея почете паметта й по трогателен начин
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).