ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тумба роми се нахвърли на полицаи и заплаши, че ще ги заколи!
Автор: Иван Сотиров 12:42 / 14.08.2019Коментари (5)5247
©
Районен съд – Бургас призна Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че 11 август 2019 г., в село Ново Паничарево, дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители,  при опита им да задържат лицето М. Х., като всички са се опитвали да помогнат на М. Х. да избяга.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а нарушителят Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от свидетелите, казал: "Ще ти счупя полицейската глава". Съдът прие, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към обществото – проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство.

Районен съд – Бургас наложи на Бойко и Георги глоба, в размер на 500 лв., а на Иван, глоба в размер на 350 лева. Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда, обаче, не е бил участник в развилите се събития. Съдът оправда Ангел, по повдигнатото обвинение за извършена проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от УБДХ.

В съдебно заседание, Районен съд – Бургас изслуша свидетелите по делото и намери, че нарушителите Иван, Георги и Бойко С, безспорно са осъществили от обективна и субективна страна състава на чл. 1, ал. 2 от УБДХ. С техните действия, тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към полицейските служители, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не представлява престъпление по чл. 325 НК. Според съда, отправянето на закани и обиди към полицейски служители, които са изпълнявали служебните си задължения, представлява по своето естество грубо нарушение на обществения ред.

С оглед на това, макар и неосъждани, на всеки един от двамата – Георги С. и Бойко С.,  следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в максимално предвидения законов размер, а именно от по 500 лева. Съдът кредитира показанията на четиримата полицейски служители.

"Те са възприели фактите непосредствено при изпълнение на своите служебни задължения, макар срещу тях да е била насочена вербална и физическа сила с цел преустановяване на задържането на лицето М. Х. Показанията им са еднопосочни и взаимно допълващи се", казва в своя акт съдебната инстанция. Районен съд - Бургас намери, че третият нарушител, Иван С., се е опитал да осуети поведението на синовете си. Поради което на същия следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в размер на 350 лв.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Той мангала нищо не плаща! Само краде, гори кабели и гуми , и точи държавата , т.е. нашите пари. И не знам до кога ще ги издържим , след като управляващите вместо да променят нещо, само ги поощтряват!
+3
 
 
Глоба от 500лв? Някой да е видял циганин да плаща глоба?
+3
 
 
Каторга до живот ! Тва гнусно племе трябва да заслужи правото си да живее на тази планета !
Aнонимен
на 14.08.2019 г.
+3
 
 
Няма ли да ги кастрират?
Aнонимен
на 14.08.2019 г.
+3
 
 
Ми нищо чудно! Тиквата като е забранил да се стреля по червенокожите ще е така! В братска Америка не е така...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: