Третият GSM оператор тръгва от първи април с по-ниски цени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:17 / 04.10.2004
1420
Третият мобилен оператор ще покрие до 1 април 98 процента от населението на страната, вместо изискваните по лицензията 20 на сто за първата година, съобщи говорителят на БТК Ясен Гуев за "Новинар". Така първите абонати на GSM-3 ще получат веднага мобилна връзка за цялата страна още при търговското стартиране на услугите на оператора. Тарифите ще бъдат по-ниски, отколкото на МТел и ГлоБул, които са едни от най-високите в Европа, казаха отново от управата на БТК, чието притежание е третият GSM-лиценз за България.
Първата базова мобилна станция на новия мобилен оператор в София е вече изградена и пробите показват, че излъченият сигнал е добър, каза още Гуев.
Тази седмица Комисията за защита на конкуренцията може да се произнесе дали платената от БТК цена в размер на 54 млн. лева за третия мобилен лиценз представлява държавна помощ на базата на резултатите от изследване, поръчано на експерти от Университета за световно стопанство (УНСС). Между 90 и 145 млн. евро е реалната цена за GSM-3 лиценза, определен въз основа на възможния пазарен дял за третия мобилен оператор, пишело в оценката на професорите, но тя още не е обявена официално.
Цената за БТК е постигната чрез търг в приватизационна процедура по открит начин и това е истинската цена за 65 процента от стойността на компанията, обяви официално от името на новия собственик на БТК "Вива Венчърс" Ясен Гуев. Всякакви други оценки нямат никаква стойност, е категоричен той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).