Този Наполи не е от класата на Барселона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:51 / 28.01.2020
4175
На 25 февруари Наполи ще посрещне Барселона в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига на “Стадио Сан Паоло". Специалистите от 7sport.net ще ни предоставят важна информация преди сблъсъка на италианска земя, който ще бъде последван от реванш на “Камп Ноу" в каталунската столица.

За Наполи този сблъсък с “лос кулес" идва в момента, в който тимът се намира в криза. През декември клубното ръководство уволни наставника Карло Анчелоти и го замени със световния шампион със “скуадра адзура" Дженаро Гатузо, но рокадата не доведе до желаните резултати. Вместо да вдъхнови отбора и да го тласне напред, както често се случва при назначението на нов треньор, Гатузо записа поредица от негативни резултати начело на неаполитанци. Според футбол новини 7спорт, ако нещата продължат да се развиват по този начин, то нищо чудно Наполи да приключи сезона с трети различен старши-треньор.

Разбира се, всеки един отбор, достигнал до елиминациите на Шампионска лига, има своите шансове за успех. Дженаро Гатузо разполага със солиден опит в турнира като футболист и е вън от съмнение, че той ще даде най-доброто от себе си, за да мотивира неаполитанците за битка “на живот и смърт" срещу каталунския гранд.

Подобно на Наполи, Барселона също направиха треньорска смяна в течение на сезона. Ернесто Валверде бе уволнен след отпадането за Суперкупата на Испания, бивайки заменен от Кике Сетиен. Новият треньор дебютира с две победи начело на “лос кулес", но скоро след това последва и първата загуба - срещу Валенсия на “Местая".

Една от големите цели пред Кике Сетиен е да върне облика на Барселона. Каталунците не играеха най-привлекателния си футбол под ръководството на Ернесто Валверде, който е почитател на по-прагматичния стил на игра. Очаква се с Кике Сетиен Барселона да си подава повече топката и да се върне към стила на игра от времето на Пеп Гуардиола и Луис Енрике.

Големият отсъстващ в състава на Барса се казва Луис Суарес. Уругвайският стрелец се подложи на операция, която ще го извади от игра за няколко месеца. Това най-вероятно ще принуди Сетиен да използва Антоан Гризман на върха на атаката, докато Лионел Меси и Усман Дембеле ще оперират по двата фланга. Тук не бива да забравяме и младия Ансу Фати, който с изявите си заслужи място в първия тим на каталунците.

След двете болезнени отпадания от Рома и Ливърпул през последните два сезона, една от големите цели на Барселона през този сезон е спечелване на Шампионската лига. А първата стъпка към целта е елиминацията на Наполи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).