Тошко Йорданов: Трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция, тя скърца още от зимата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:45 / 08.07.2022
1633
"Не знам да е изпращана писмена покана до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП и те походиха по доста безумен начин". Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред "Денят започва".

"Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа", коментира той.

Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов

"Действията им през тази седмица - дърпането, натискът на депутати и роднините им - точно от тези двамата - обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма"

Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо (в студиото на "Денят започва", бел. ред), той е лъжец, каза още Йорданов.

"Ако ПП върнат неизпълнен мандат ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии предполагам че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състав правителство или да води разговори како си е по правилата - с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет".

Йорданов благодари на Атанас Славов, който заяви, че проблемите в коалицията идват от нарушения диалог. Драмата около КПКОНПИ не е по вина на ИТН, каза още Йорданов. По думите му "имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крак".

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме включително на противоконституционни неща, само, за да бъдем в тази коалиция.

Виж коментарите (2)

Още по темата (767):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).