Тимуровска команда в наши дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 02.01.2020
5095
Трима младежи от Добрич спонтанно заформиха Тимуровска команда и дейността им бързо намери последователи в цялата страна.

Инициативата е на 20-годишния Сашко Борисов, който публикува в групите, свързани с Добрич, следното съобщение: "Аз и двама мои приятели с радост и кеф бихме помогнали на някое семейство да си прибере дървата. Баба и дядо или на сама майка, няма значение. (Пишете ми на лично и не се срамувайте). БЕЗПЛАТНО."

Идеята му дошла, след като видял как двама възрастни прибират дървата си сами. Станало му мъчно, че ще им трябва много време, защото дървата били много. Отишъл и им помогнал. След това решил да помогне и на други и постнал съобщението във Facebook. Към идеята му се присъединили и двама негови приятели, пише "Монитор".

Засега само една възрастна жена ги е потърсила, за да помогнат на нейна съседка в квартал "Дружба". Тримата младежи отново помогнали. Благородното им дело бързо намери последователи в цялата страна. Самият Сашко признава, че не е очаквал такъв широк отзвук. От цялата страна му пишат и го поздравяват, споделят, че са се вдъхновили от идеята му и вече правят същото. "Пишат ми от Пловдив! Варна! Бургас! София! Велико Търново! Дори и от Одринци и Генерал Тошево! Много хора ни подкрепят за това, което правим, изпращат ми звукозаписи, как са се вдъхновили от нас и правят същото. Благодаря още веднъж! Поклон! Изглежда е заразно!“, сподели Сашко.

Сърцатите младежи ще се отзоват на всеки, който има нужда от помощ в Добрич и който се свърже чрез профилa на Sashko Borisow във Facebook.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).