ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тези изкушения също поскъпнаха | ||||||
| ||||||
"При положение че едно яйце е 40 ст., сметаната е почти 14 лв., а половинка маскарпоне е 8-9 лв, реално една торта ни излиза 20-30 лв. Това са пари само за продукти. Ако добавим ток, просто е много страшно", споделя сладкарката Силвия Славова. "Например една от тортите, които предлагаме, има шоколадов блат, шоколадов мус, един пласт крем маскарпоне с шамфъстък, ягодови кули, шоколадова глазура и украса. Това прави малко над 25 лв.", обясни сладкарят Силвия Мацурева, предава NOVA. Миналогодишните разходи за цяла торта днес стигат само до втория блат. В сладкарниците обаче компенсират поскъпването на продуктите на свой гръб, защото вдигнат ли цените правопропорционално на инфлацията, рискуват тортите да си останат недокоснати на витрината. "Няма как да вдигаме много високо цените, защото накрая няма да имаме клиенти. Ако ги загубим, ще се наложи да изхвърляме продукти", обясни Славова. И въпреки всичко Станимира и Силвия са си обещали да не правят компромиси с качеството. За да остане тортата торта, а не топка със сироп и захар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Пътничка даде 4 по 20 стотинки и 2 по 10, вижте реакцията на шофьора
18:55 / 05.05.2024
Десетки шофьори в Пловдив осъмват с подобни хартийки по колите си
10:17 / 05.05.2024
18-годишна шофьорка прегази две момичета в Пловдивско!
11:26 / 07.05.2024
Мъжът на Галена Великова издаде тайна, която тя не пожела да коментира
15:43 / 05.05.2024
Сестрата на Маги от "Ергенът" - невероятна красавица
08:42 / 06.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета