Таван на плащанията - тема на първото заседание на Комисията по земеделие

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:31 / 19.08.2021
397
Вече е ясен дневният ред на първото заседание на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно събрание. То е запланувано за 20 август от 14:30. 

Очаква се ново отваряне на извънредните Ковид-мерки

В документа е посочена една единствена точка, и тя е:

Изслушване на служебния министър на земеделието относно възможностите за прилагане в България на чл. 15 от Предложение за Регламент на ЕП и на Съвета за установяване на правила за подпомагане за стратегическите планове, които трябва да бъдат изготвени от държавите членки по линия на ОСП.

С една дума, как България предвижда да подпомага земеделските си производители в новия програмен период след 2023 г., включително ще има или не таван на директните плащания.

От своя фейсбук профил депутатът, който оглави парламентарната Комисия по земеделие, уверява, че всички заседания са публични и се излъчват на живо. Такива бяха те по времето на Десислава Танева в качеството й на председател, но по-късно тази практика беше преустановена при Мария Белова.

Пълният съства на Комисията по земеделие може да видите тук. Тя включва 23 депутати, сред които е и земеделският биопроизводител Албена Симеонова. За заместник-председатели са избрани Десислава Танева, Стефан Бурунджиев и Бюрхан Абазов.

Следете темата и на cap4us.agri.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).