ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Таско Ерменков: Няма да водим преговори с ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 09.10.2022Коментари (3)1202
©
"БСП е партия, а не клуб по интереси. Общопартийната контролна комисия със 17 гласа За е взела отношение по партийния статус на въпросните колеги. Тези неща се регламентират от устава на партията, а не от съда. Числата от гласуванията показаха, че с тях и без тях положението нямаше да е различно. Когато става въпрос за партиен живот е хубаво да си решаваме проблемите вътре в партията, както вчера се случи. Партията е отворена за всякакви мнения и те се чуха на Националния съвет.“ Това заяви енергийният експерт от БСП Таско Ерменков в ефира на EuroNews.

Социалистът коментира, че взетото решение за свикване на Конгрес е, за да се даде едно ново начало. “Много бързо можем да направим Конгрес за 2 седмици, но това не е сериозен подход. Ние трябва да подготвим тези документи, ще започнем широки обсъждания сред членовете на партията и какво смятат, че трябва да се подобри организационно. Много са се опитвали да правят алтернативни на БСП проекти, но те вече са се отекли. Притеснява ни това, че най-гласовитите срещу партията в момента са онези, които работиха срещу нея. В повечето случаи за тях въпроса е чисто личностен и користен, тъй като не са намерили своята реализация и сега търсят реванш“, добави той относно предстоящия конгрес и атаките срещу левицата.

"Казахме, че няма да водим преговори с ГЕРБ и ДПС. Имаме ограничение спрямо тях, защото последните години се борим срещу модела на ГЕРБ със задкулисната подкрепа на ДПС и няма логика да седнем на една маса. Една от причините са и лицата, които те изпращат, защото ако бяха сериозни надали щяха да изберат Плевнелиев и Паси за контактна група. Ако се стигне до мандат на ПП или 3-ти за някоя от приемливите за нас партии, ние ще проведем преговори с тях, за да видим кои са общите неща. Защото ние имахме и различия по отношение изгонването на руските дипломати и енергийните проблеми. Ние винаги сме били принципни и сме търсили решенията за България“, посочи Ерменков за актуалната политическа ситуация и предстоящите преговори за съставяне на работещо правителство.

Социалистът е категоричен, че БСП са против това търсенето на решение за един военен конфликт, докато се въоръжава една от страните в него. "Искаме

максимално бързо да се седне на масата на преговорите, за да престанат безсмислените жертви и от двете страни на фронта. Има и други държави, които се отказват от санкциите. А вчера и Белгия, която е сред основателите на ЕС отказа да подкрепи новите санкции срещу Русия. Абсолютно против сме нови самолети в момента. Има толкова много други разходи, които трябва да бъдат направени в бюджета. Има толкова много социални програми, които трябва да бъдат реализирани, за да може хората да преживеят зимата“, обобщи той за ситуацията във външнополитически план, както и за отрицателната позиция на левицата относно закупуването на нови самолети.

Таско Ерменков изтъкна като необяснимо защо при оставен от редовното правителство бюджет в едно прекрасно състояние изведнъж се е стигнало до там да има дефицит. Той изрази съмнение дали това не се дължи на милиардите, които се готвят за нова военна техника вместо за социална програма.

"Неприемливи за нас са ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“. С останалите можем да седнем на преговори и да търсим общи решения за бъдещето на България. Като гледам как се развива политиката почти съм убеден, че ако се стигне до трети мандат той ще отиде при Стефан Янев. В 44-я парламент, когато се обсъждаше проект за Конституция президента каза, че има готов такъв. И някой знае ли дали в него не е заложен промяна на парламентарния строй на България? И дали не е това целта да се продължи дискредитирането на парламентаризма. И тогава вече ще се каже, че системата не е наред и трябва да я сменим“, каза той в заключение.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
та*ак,пита ли жена си преди това?Да не изядеш пак някой *мариз*?
-1
 
 
Кой си ти бе инвалид политически. Колко процента имаш бе чичо Мъдьо ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: