ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съседи се караха и биха заради шума от падащ капак на тоалетна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 19.06.2016Коментари (3)3275
©
Съседи от Шумен се караха и биха заради шума от падащ капак на тоалетна, който ги отведе в съда. Шуменецът Г.Г. е наказан окончателно да плати 1000 лв. административна санкция, както и още хилядарка обезщетение за нанесена лека телесна повреда на комшията си К.И. Решението е на окръжния съд в града, а към сметката се добавя и дължими над 450 лв. деловодни разноски.

До физическо стълкновение между двамата обитатели на панелки се стигнало на 2 май миналата година на общата им стълбищна площадка на шестия етаж в блок на ул."Дедеагач" в кв."Тракия". Сблъсъкът имал предистория и в основата й стои хлопането на фаталния тоалетен капак. Потърпевшият живеел на адреса повече от 30 години, а подсъдимият закупил жилището преди около две години. Отношенията им се влошили, когато Г.Г. започнал да настоява комшиите Иванови да сменят капака на тоалетната чиния, защото считал, че именно той е причина при падане да вдига шум и да смущава почивката му денем и нощем. Стигнало се до там, че новодомецът при всеки хлопот излизал и с удар по вратата на съседите напомнял, че го безпокоят. Така вместо на "здравей и здрасти", съседите я карали на заплахи и даже имали депозирани жалби в шуменската полиция.

Във фаталния ден двамата се срещнали на площадката, К.И. се връщал с торба от мазето. Завързал се спор по болната тема и Г.Г. напръскал "шумния" опонент с лютив спрей. После пребягал до антрето си за метален ключ и започнал да го удря по главата. Съпругата на потърпевшия го заварила паднал и станала очевидец на боя. С такси го отвела в болницата, извадили и медицинско за нанесените травми.

Така се стигнало до съд. Първо магистрати от районен съд преценили, че заради чистото съдебно минало трябва да освободят Г.Г. от наказателна отговорност и да му наложат административна санкция 1000 лв. От 3 000 лв. заведен иск присъдили да плати и 1000 лв. обезщетение за нанесената лека телесна повреда. Недоволен той обжалвал наказанието, защото не бил съгласен с приетата фактическа обстановка. Настоявал, че действал при неизбежна отбрана, но доводите му не били приети. За да стигнат до истината магистрати разпитвали двама съседи, сред които домоуправителя, както и приятели на наказания.

Източник: "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя сигурно нарочно е блъскал капака. Как може човек да не разбира от дума?! Тия 1000лв щяха да му излезнат през носа, ако бях аз, защото директното съприкосновение далеч не е най-доброто решение, а има други похвати, които по-биха свършили работа.
Aнонимен
на 19.06.2016 г.
0
 
 
е*ахти падането, е*ахти капака :) тези да не ползват нещо циментово или са изкъртили всичко по панелките
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: