Съмнителните отпадъци пристигнали във Варна още на 9 октомври! Идвали от Италия и били за Блаже

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:58 / 17.01.2020
3773
Днес в 13 часа в Районната прокуратура във Варна бе даден брифинг по досъдебно производство за получени контейнери с италиански боклук. 

Повод за срещата е получен на 16 януари в Районна прокуратура Варна сигнал за незаконно управление на отпадъци, намерени на пристанище Варна-Запад. Това са 25 контейнера със съмнителни отпадъци. След този сигнал на място е изпратен екип разследващи, предаде репортер на Varna24.bg

"Има образувано досъдебно производство за престъпление. Товарът е пристигнал на 9 октомври 2019 г. и е бил в режим временно складиране за 90 дни. Изпращач на контейнерите е италианска фирма, която е със седалище в Авелино. Товарът е изпратен с кораб от пристанище Салерно. Получател на товара е българска фирма със седалище в София. В момента извършваме проверка дали фирмата има лиценз за извършване на преработка на отпадъци.

Управител на дружеството е Блаже Игнатовски, а съдружници са двамата италиански граждани. При проведените огледи вчера и днес на част от контейнерите се установи, че тези отпадъци се различават от декларираните по документи. Следвало е да бъдат пластмаса и каучук, а в балите е имало и други отпадъци като текстилни, стъклени и дървени. Всички посочени лица към настоящия момент се установяват.", съобщи наблюдаващият прокурор Невена Илиева.

Целия брифинг вижте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).