Съдът увеличи паричната гаранция на Боян Расате

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 11.11.2021
1092
Софийският апелативен съд увеличи паричната гаранция на кандидата за президент Боян Расате от 1 000 на 5 000 лева. Един от мотивите е, че престъплението, за което е обвинен, е с висока степен на обществена опасност. Освен това, съдиите прецениха, че участието му в кандидат-президентската надпревара не може да бъде прието като смекчаващо обстоятелство.

Както е известно, Боян Станков - Расате беше арестуван на 2 ноември. Това се случи, след като главният прокурор поиска имунитета му, ЦИК взе решение и го предаде на разследването за нападението на Общностния център "Рейнбоу хъб" и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Обвинението смята, че извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и незачитане на демократичните устои на държавата. Според наблюдаващия прокурор съществува реална опасност той да се укрие, тъй като при предприемане на действия по призоваването му, той не е намерен на известните по делото адреси.

На 5 ноември обаче Софийският градски съд не уважи искането на прокуратурата да остави Расате за постоянно в ареста и го пусна под гаранция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
24.02.2023 Майки излизат на протест срещу джендър идеологията
27.06.2022 СГП ще протестира присъдата по отношение на Боян Расате
24.06.2022 3000 лева глоба за Боян Расате. Той: Аз съм безработен
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).