Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартовa

Автор: Алена Соколчева
Коментари (1)
16:41 / 22.02.2024
2510
Подозирам Невена Зартова, че тя лично е допринесла за демоничния образ на Мартин Божанов и както и прокурорския чадър и този на службите. Това заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването й във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, предаде репортер на "Фокус".

В началото на заседанието съдия Цариградска обясни, че умишлено настоява да седне далеч от Зартова. "Не съм там, където е мястото за изслушвания, тъй като професионалната ми чест и достойнство ме карат в момента да не седна там, където е колегата Зартова. Ако не уважите това мое искане, може и изобщо да не допринеса до вашия дебат днес", предупреди тя депутатите.

"Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни копроматни банки", бе категорична съдия Цариградска. Тя обяви, че е завела дела срещу "една трибуквена медия" заради атаките срещу нея, а натискът срещу нея е започнал след очернящи публикации в тази медия.

"Допускам, че сте запознати с публичните ми изяви и това, което заявих пред ВСС. Срещу мен започна вв времето организирана атака с посочената медийна а публикация с предупреждение, че ще бъде свалена свързано с лицето Мартин Божанов. От мен не искаше резултата, а аз да се отведа в дело в което той участваше. След това съобщение това искане беше официално поставени с реплики към мен, поздрави и предупреждения към семейството ми. Освен Нотариуса в тази цялата форма на шантаж и натиск дейност имаше двамата Цариградска посочи и имената на адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков като действали заедно с Божанов. Тя заяви, че има и още един човек, който вижда в залата в момента, но той е гражданин и не спомена името му.

"Никога не съм искала охрана, просто съобщих за определението обстоятелства", добави тя като припомни, че бившият министър на правосъдието Данаил Кирилов й е бил назначил физическа охрана.

Виж коментарите (1)

Още по темата (138):
19.04.2024 Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП е имал контакт с Мартин Божанов
04.04.2024 Христо Иванов: Не получихме отговор дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР
02.04.2024 Без Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията за Нотариуса
02.04.2024 Сарафов отказва да бъде изслушван в комисията за Нотариуса
01.04.2024 МВР показа заповедта за назначаване на жената на Нотариуса
31.03.2024 Разкритие: Нотариуса с имот за милиони на Халкидики
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).