Служители на НСБОП откриха хероин за 3 млн лева в колата на трафикант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:15 / 25.09.2004
1176
Хероин на стойност около 3 милиона лева беше открит от служители на НСБОП при специализирана полицейска операция в зоната на граничен пункт Капитан Андреево, съобщи пресцентърът на МВР. Акцията е проведена съвместно с централното управление на Агенция „Митници”.
След преминаването на задължителния граничен и митнически контрол спецполицаите задържат 40-годишен български гражданин, който управлявал лек автомобил „Ситроен”. При направената проверка от специално изготвени тайници, служителите на НСБОП, колегите им от следствено-оперативна група в Хасково и митнически служител извадили 52 килограма хероин, разделени в пакети по половин килограм. Мъжът, в качеството си на куриер е част от наркотрафикантска организация, която действа на територията на страни, а внесената дрога е била предназначена за вътрешния пазар.
С провеждането си полицейската операция неутрализира отделени звена от международната престъпна група. В хода на проведените действия се установява, че митнически служител от граничния пункт е съпричастен към функционирането на канала. В конкретния случай той се е опитал да осуети повторната контролна проверка. Веднага за случая е уведомен Главния прокурор Никола Филчев и с акт на Окръжния прокурор на Хасково митническият служител е отстранен от длъжност до изясняване на отговорността му. Назначена проверка ще покаже, дали и граничен полицай е съпричастен към извършеното престъпление.
В момента във вътрешността на страната се провеждат оперативно-следствени действия за установяване на други лица- помагачи за функционирането на наркоканала, уточняват от НСБОП.
По случая е образувано дело.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).