ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След обиди, критики и закани: Оставката на премиера Денков бе приета с пълно единодушие
Автор: Самуил Иванов 11:51 / 06.03.2024Коментари (0)2560
©
С пълно единодушие парламентът гласува оставката на министър-председателя Николай Денков. При гласуването 216 гласуваха "за“, предаде репортер на "Фокус“.

Премиерът Денков и ръководеният от него кабинет обаче ще продължат да работят до съставянето на ново редовно правителство.

По време на дебатите по точката, която бе първа в дневния ред за седмицата, той представи свършеното от него и министрите през последните девет месеца.

Остри критики бяха отправени от опозицията. Те основно бяха насочени срещу приоритетите в управленската програма, обявена преди създаването на кабинета.

Първи "Възраждане“ разкритикуваха управлението. Той заяви, че заради съставянето на това правителство, хората губят доверие в политическата система: "Безверието дойде заради тези срамни коалиции, които управляват“.

"Моралът и ценностите залиняха и заради това 60% от гражданите отказват да гласуват“, добави още той.

"ПП-ДБ обещаваха, че ще разрушат пагубния и корупционен модел на ГЕРБ и сега този модел управлява заедно благодарение на ПП-ДБ.

ПП-ДБ ги надминаха и са най-големите корупционери в момента. Има тежки пазарлъци не за политики, не за приоритети, не за еврозона, не за Шенген, а за това кой какво ще овладее“, заяви още той.

Заместник-председателят на "Възраждане“ отправи критики и към ГЕРБ-СДС: "Ор друга страна, ГЕРБ две години се обяснява как България е в тежка икономическа криза, как ще фалира заради пагубното управление на ПП-ДБ. Борисов бе арестуван от ПП-ДБ и след това обяви, че при никакви обстоятелства няма да се коалира с тях“.

По думите му управляващото мнозинство е потъпкало Конституцията с Шестата поправка, направена в края на миналата година. Той разкритикува още енергийната политика на страната, начинът, по който се управлява здравната система и други.

Георги Свиленски от БСП разкритикува Денков заради това, че напусна пленарната зала по време на изказването на Цончо Ганев. Според депутатът от БСП бягал от българските граждани. Свиленски призова Денков да се върне в пленарната зала.

Лидерът на ИТН Тошко Йорданов също не спести да коментира управлението на кабинета "Денков“.

"Това, което се случва днес, трябваше да се случи преди девет месеца. Доказателство за това са събитията от днес, в които министър-председателят се изпързаля от пленарната зала и избяга“, заяви той.

Тошко Йорданов също ревизира изминалите девет месеца на управлението на кабинета "Денков“. Според него нито промените в Конституцията, нито финансовата политика са били правилни. Той определи Асен Василев като "най-вредното нещо, появявало се във финансите на страната“.

Според лидера на ИТН неефективна е била и водената външна политика. Той отново разкритикува влизането на България в Шенген по въздух и вода и каза, че страната ни получавала мигранти от останалите европейски страни.

"Тази оставка е закъсняла с девет месеца и на плещите на ГЕРБ и ДПС сега виси отговорността дали ще продължат тази простотия със същите тия господа, дами, или най-накрая ще има избори, за да може нещата да се пренаредят“, заяви Йорданов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова продължи с ревизията, направена от опозицията: "Ние от БСП за България ще подкрепим тази оставка. Още от създаването на това правителство сме заявявали, че то е порочно заченато и абсолютно неестествено като "сглобка“.

Тя определи управляващото мнозинство като "моралното дъно“ в политиката - "Постигнаха математически сбор от брой депутати, необходими за това мнозинство, но този математически сбор представлява моралното дъно в политиката, защото хора, защото хора, които взаимно се отричаха, взаимно се клеха и арестуваха, се събраха – направиха го единствено в името на властта“.

Нинова каза още и за защо според нея е съставено управлението: "Събра ги страхът и алчността. Страхът да няма истинско правосъдие, страхът от "Магнитски“ и алчността за власт и постове“.

Тя смята, че нито частичното ни приемане в Шенген, нито влизането на България в еврозоната, нито преработването на Плана за възстановяване и устойчивост, нито законодателната програма могат да се нарекат успех.

Лидерът на БСП обаче заяви, че при евентуална ротация следващото правителство няма даде по-добри резултати.


Още по темата: общо новини по темата: 942
08.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: