След куп заяждания между ГЕРБ и Тошко Йорданов - депутатите с по-малка коледна ваканция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:34 / 17.12.2021
5309
Депутатите ще имат съкратена коледна ваканция - само в периода 29.12 - 31.12.21 г. Това реши парламентът. Решението обаче дойде след куп вербални "красоти". 

Предложени бяха два проекта за решение – да няма никаква коледна ваканция извън официалните празници или да има ваканция само в периода 29.12 – 31.12 декември. Първото предложение беше на "Има такъв народ" (ИТН), а второто – на "Продължаваме промяна" (ПП).

Според "Има такъв народ" (ИТН) не трябвало да има никаква коледна ваканция извън официалните празници по Коледа и Нова година – защото и хората работели тогава. Освен това трябвало да се решават проблемите с цената на тока и водата, както и формирането на парламентарните комисии.

"Събрали сме се тук да се трудим повече, отколкото да си почиваме", настоя Виктория Василева от ИТН. 

В отговор от ГЕРБ казаха, че като ИТН иска депутатите да са толкова равни на обикновените хора, защо отказа да подкрепи зелен сертификат в парламента.

"Да не се окаже, че между 29-ти и 31-ви декември ще дойдем за 1 точка", попита Тома Биков от ГЕРБ. 

"Ако ще се събираме да анализираме, и аз вкъщи си правя анализи", иронизира Биков. "Предложете смислен дневен ред, щом искате да работим в този период", настоя той.

"Винаги е било "трогателно гнусно" как парламентът да има дълги ваканции", отвърна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Като ще се приобщавате към българския народ, 75% от него няма зелен сертификат. Вие не сте богове, пичове", добави той. 

Росица Киров от ГЕРБ му опонира, че депутатите нямат право на отпуск и ваканциите са единствената им възможност за почивка, а народните представители това лято нямали лятна ваканция.

"Ако на някой му е тежко, да си ходи вкъщи", каза ѝ Тошко Йорданов.

"Предлагам да не подкрепим и двата проекта". Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син с обяснение, че до 8 януари имало ред християнски празници.

Колегата му Маноил Манев стигна по-далеч – ЕК вече говорела да отмени Коледа и в България "неолибералното управление" бързало да тръгне по този път.

Явор Божанков обобщи, че депутатите от ГЕРБ се държат като тролове – защото целенасочено бавят приемането на Правилника за дейността на Народното събрание и формирането на постоянни парламентарни комисии с процедури.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).