ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави Трифонов отново избухна заради предложението за нов национален празник
Автор: ИА Фокус 20:43 / 23.07.2023Коментари (2)5662
©
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отправи остри критики в профила си в социалната мрежа Facebook към ПП-ДБ относно предложението им 24 май да стане национален празник. По думите му само българският гражданин, питан на референдум може да каже кога е българският национален празник. 

Ето и позицията на ИТН, изразена от лидера й:

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат "некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин“, че са светли и чисти и че всичко било "в името на България“.

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил "проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е "един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този "проблемен град“ са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет: Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!


Още по темата: общо новини по темата: 23
11.11.2023 »
19.10.2023 »
28.09.2023 »
27.09.2023 »
27.09.2023 »
21.09.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Чалгарският патриот предлага да почитаме поляци, румънци, руснаци и украинци като БЪЛГАРСКИ национален празник. И то защото се били край Плевен. Аз пък не съм от Учин дол, а от Пловдив и по чалгарската логика не трябва да почитам деня, в който само съм получил автономия в Османската империя. Чалгарската логика - вместо да се гордеем с БЪЛГАРСКАТА кирилица и да ни благодарят по-млади от нас държави като всички изброени, да си траем и да благодарим ние на тези държави. Ами другарю чалгар, национален празник във всяка държава е повод за национална гордост, а не за благодарност. Националният празник на България, без значение дали 24 май, 22 септември или 6 септември е ден на България, а не на Полша, Румъния, Русия, Финландия, Украйна, Никарагуа или Бурунди.
0
 
 
До 1990 г.кога празнува 3 март бе бастун ? Ходи и ти да вееш знамена на 9 септември и сега 3 март. Народа е рядко прост щом си избра скопени селяни ,като теб ,а ти им се изплю в избора и не направи нищо.Ааа беше коалиционен партньор на Лорер и компания.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: