ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Синодът мобилизира свещениците срещу сектите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 25.06.2015Коментари (3)1398
©
Светият синод мобилизира епископите и свещениците да разясняват опасностите от сектите и нетрадиционните за страната ни духовни учения и практики. Оттам призовават подопечните си да не отказват разговор, внимание и духовно напътствие на нито един мирянин, който се обърне към тях за помощ, съобщава "Монитор".

"Нямаме друга по-важна задача от спасяването на човешките души, на народа", се казва в обръщение на архиереите, което ще бъде прочетено във всички храмове след литургията в неделя. Владиците си правят и самокритика, че са пропуснали много години, в които е трябвало да обръщат повече внимание на вярващите и да се грижат за катехизацията на народа ни. Като оправдание до известна степен за този пропуск те сочат разкола в Българската православна църква, който се проточи близо 15 години.

Архиереите призовават и за ново българско възраждане. Като мотивация за това те сочат текстовете за йога, използвани в изпитните тестове по български език и литература, както и по английски език. Според тях това не е случаен избор, а "пропаганда на нетрадиционни религиозни учения и практики", която започвала "да се случва вече по разпореждане на държавната власт".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ами...то си е казано: Матей 23:2 "И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният"23:25Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие.25:26 Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста. 25:27 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота. 23:28Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.
+1
 
 
Този наш Синод е доста далече от учението за Исус Христос! Сектите са резултат от алчната и безогледно лъжлива политика на Синода. Свобода, Равенство и Братство чрез Любовта! Това е свещеното знаме на богомилите, които обявихте за еретици!
+2
 
 
Дали Синода ще се активизира и срещу традиционните за православна църква-сребролюбие, педерастия,алчност? Ще премахне ли Синода порочните практики за такси за кръщенета ,сватби, погребения и прочие, които нямат нищо общо с Христовото учение, както и с традиционното християнско учение? Синода ще препоръча ли на совите свещеници да не получават "за подаръци" луксозни лимузини, часовници и прочие, а като предани христови последователи да обикалят от град на град, от село на село пеша, както правеха и светите апостоли? Ще отлъчи ли от своите редици и гейовете ,ще застане ли твърдо против този грях и ще проповядва ли и на депутатите напр. ,че мястото на педалите е в огненото езеро!? А Синода ще застане ли против също толкова вредното сатаниско учение на Дънов, както исрещу всички врачки, гледачки,екстрасенси и баба им ванга?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: