Схемите с цените на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие нямат край

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:43 / 05.07.2022
30672
Чадърът стана двойно по-скъп от шезлонга на някои от плажовете по Българското Черноморие. Това показва справка в карта за цените на плажните принадлежности на Министерството на туризма, с уточнение, че в момента информацията се актуализира, съобщава "Телеграф".

Според нея към момента сянката на ивицата Каваци-север струва 15 лева, а шезлонгът е по 7 лева или повече от двойно по-скъпо.

На север на някои по плажовете чадърът е 15 лева, а мястото за лягане, ако не искате да си сложите хавлията директно на горещия пясък, е 10 лева.

Разлика, макар и минимална, има и на Кранево-юг, където таксата за ползване на чадър е 6 лева, а шезлонгът, който явно не е толкова търсен, струва 5 лева.

За сравнение предишни години на много малка част от ивиците имаше разлика в цените и масово бяха еднакви и за чадъра, и за шезлонга. 

Намаление

Това лято най-често срещаната цена за отдаване на плажни принадлежности е 7 и 10 лева за брой.

За сравнение на повечето ивици цените са двойно по-високи спрямо миналата година, когато Министерството на туризма намали таксите за стопанисване на ивиците с процента на отстъпката, с която се предлагат плажните принадлежности.

Така на Слънчев бряг ползването на плажни принадлежности струваше 5 лв. вместо 10 лева, а таксата, която концесионерът трябваше да плати на държавата, бе намалена наполовина.

Около 20 ивици пък предлагаха абсолютно безплатни чадъри, като за тях намалението беше на 100%. 

Справка 

Тази година такава мярка няма и масово концесионерите върнаха цените на старите нива, като те не могат да превишават заложените максимални размери в договорите.

Така в момента най-евтин е чадърът и шезлонгът на плаж Нестинарка, става ясно от справката за цените в сайта на министерството.

Там е посочено, че цената на чадъра е 36 ст., а най-скъпо се предлага сянка по 15 лева в Каваци, Божурец – Топола 3, и на други ивици.

Сравнително изгодно е да се плажува на бургаския северен плаж, където сянката е 1,20 лева. На централната ивица в морския град ползването на чадър на плажа струва 5 лева, колкото струва и във Варна. 

Има места, където шезлонгът е по-скъп, например на ивицата Смокини-север, сянката струва 10 лева, а лежанката е 15 лева за брой.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).