Шефът на НАП за "Барселонагейт", проверките на "Лукойл" и търга за конфискувани автомобили на пияни и дрогирани шофьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:17 / 03.12.2023
3802
През седмицата Националната агенция за приходите продаде на търг първите автомобили, конфискувани от пияни или дрогирани шофьори. За разлика от другите приходи - за тези изпълнителният директор на агенцията Румен Спецов се надява не да растат, а да намаляват.

Какво показват резултатите от знакови ревизии като тази на Васил Божкв, "Барселонагейт", а и проверките на "Лукойл" лично от изпълнителния директор. Ще може ли НАП да се справи с приходите догодина, ако депутатите отхвърлят данъчните мерки като "донос-бонус", както и останалите насочени за изсветляване - най-вече на ресторантьорския бранш?  Отговорите на тези въпроси пред NOVA даде Румен Спецов.

"Надявам се да има ефект от търговете на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Защото това, което се случва по пътищата е недопустимо", посочи той. И допълни: "Вътрешното ми желание не е за търга. Въпросът е в рестриктивните мерки, които се предприемат срещу тези шофьори". 

По думите му той се надява, след като се продават първите автомобили, останалите шофьори "да проявяват повече внимание". "Ако не ще продължим. Това ни е вменено като задължение по закон", категоричен е изпълнителният директор на НАП. 

Повече вижте във видеото!


Виж коментарите (1)

Още по темата (54):
28.04.2024 Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
15.04.2024 Адвокат: Голяма тъпотия е да ти вземат колата при шофиране пиян, а да не я конфискуват, ако убиеш човек на пътя
15.04.2024 Адвокат обясни защо автомобилите на хора, които са отнети, ще останат
отнети
12.04.2024 Конфискуването на автомобил, когато не е собственост на извършителя на престъпление, са противоконституционни
15.03.2024 МВР Пловдив обясни какво се случва с иззетите от дрогирани и пияни шофьори автомобили
09.03.2024 В Пловдив свършиха местата за колите, конфискувани от дрогирани и пияни
шофьори
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).