Сериозна кръвнина ще платят Йована и Мартин, причинили с глупостта си смърт на пътя

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
17:24 / 13.01.2020
10915
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от по 3 години лишаване от свобода, което наказание бе отложено от съда за изпитателен срок от 3 години на Йована Милчева и Мартин Василев, признати за виновни за причиняване на смърт и телесна повреда при управление на моторно превозно средство. Йована бе лишена от съда от право да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години, а Мартин за срок от 3 години. На двамата подсъдими бе наложена пробационна мярка – периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.  

Окръжен съд – Бургас призна Милчева за виновна в това, че на 07.05.2016 г., на автомагистрала "Тракия", при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, без да има необходимата правоспособност и като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата. Йована предприела маневра, свързана с отклонение в ляво без да подаде светлинен сигнал, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин е причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Д. Г.

Окръжен съд – Бургас призна Мартин за виновен в това, че на 07.05.2016 г., на Автомагистрала "Тракия", при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на управляваното моторно превозно средство, го е предоставил на неправоспособния водач Йована и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване, причинил смъртта на Георги, както и средна телесна повреда на Даниел Г.

Окръжен съд – Бургас присъди Йована и Мартин да платят солидарно граждански иск от по 90 хил. лв. на Д. Г. и Б. Г., за претърпени неимуществени вреди от смъртта на техния родител. Двамата подсъдими трябва да платят солидарно обезщетение в размер на 10 хил. лв. на Д. Г., за нанасяне на средна телесна повреда на самия пострадал и 80 хил. лв. на Д. Н., за причинени неимуществени вреди от смъртта на нейния син, Г. Г.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Повече за случая вижте в нашата тема!

Виж коментарите (3)

Още по темата (2):
20.11.2018 Адвокатът на хлапачката, убила човек на пътя, обвини сина на
загиналия!
20.11.2018 Това са Йована и Мартин, които с глупостта си причиниха смърт на пътя
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).