ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Санитар изхвърли гол труп от морга на улицата, не му дали пари за обличане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 03.07.2014Коментари (4)3324
© Plovdiv24.bg
Санитар е поискал пари за обличане на покойник и след като му било отказано, изкарал трупа от хасковската морга и го оставил чисто гол на пътя. Срамният акт се разиграл пред погледа на потресените роднини на починалия Георги Хорчев. На мястото чакали и близки на други покойници, които също не вярвали на очите си. Гледката скандализирала дори и виделият много неща шофьор на наетата катафалка, който се развикал на санитарите, че "срама си нямат". Обезумели от гаврата, племенниците на починалия Виктория и Милена подали жалба в хасковската полиция и обвиниха отделението по Съдебна медицина в МБАЛ в "неморално, неприлично и неетично отношение".

Пристигналите роднини поискали от санитарите да облекат мъртвеца в донесена от тях пижама, за да не го гледат гол при изкарване от отделението. Санитарите обаче им поискали пари, между 20 и 30 лв., разказа племенницата на починалия Виктория Колева.

Пред репортерите обвиненият санитар Сашко чистосърдечно призна, че си иска пари "кой колкото му е на сърце - 10, 15 или 20 лв." Можело и повече, и по-малко, защото обличането не влизало в задълженията му. На обвинението, че е непочтено да иска пари от близки в такъв момент, той отвърна простодушно: "Като отидеш в магазина, брате, нали всичко е с пари". Що се отнася до това, че тялото е било голо, санитарят се оправда, че в отделението нямат чаршафи. Главната сестра Славея Славова и зам.-директорката на болницата Славея Димитрова официално поднесоха извиненията на близките.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Логично може да е само за тази паплач,допусната в медицинска институция,да прави,изобщо, нещо там!Какви притенции може да има медицинското съсловие,щом сред тях се мотаят подобни " санитари" Това не е санитар,а е изнудвач,обирджия и прочие-престъпник! Порочна е практиката да се наемат такива,особено сред болни,беззащитни,сред белите престилки на ,уж,голямия докторски авторитет,който сами "слагат" в петите си
+2
 
 
Държавата на практика е "узаконила" тези безобразия с унизителното заплащане на работещите в болниците. Логично е да се стигне до такова дебелоочие и липса на елементарна човещина от санитарите.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 03.07.2014 г.
+6
 
 
Санитарите искат за всичко пари/това естествено никъде не е регламентирано с ценоразпис,а е "под масата"/ от роднините на починалите-за обличане,за бръснене,за къпане и ако им откажеш или си доведеш човек отвън за бръсненето например,почват едни разправии и чак охрана викат.Ама всичко се връща-взел ги е тези пари,но хубаво от тях няма да види!
+5
 
 
Наистина е практика санитарите да си искат пари от пациентите,аз бях "уважена",когато ми гипсираха ръката,но след поставянето на гипса.Тихичко ми каза-Ще почерпиш ли за здраве.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: