САЩ има намерение да засили военното си присъствие в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
19:17 / 10.12.2021
1803
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща, че страната му ще предостави допълнителна военна помощ на членовете на Северноатлантическия договор (НАТО) в Централна и Източна Европа на фона на опасенията за увеличения брой на руски войски близо до границата ѝ с Украйна.

Това посочи в петък Аста Скайсгирите - съветник на литовския президент Гитанас Науседа след проведения в четвъртък конферентен разговор на американския президент с държавни глави и правителствени ръководители на европейските държави от източния фланг на НАТО.

Скайсгирите сподели пред репортери, че страните, които могат да разчитат на такава помощ, са Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България.

В тези страни са възможни допълнителни елементи за увереност и допълнителни военни способности, добави той, цитиран от БНР.

По-рано тази седмица Байдън обяви, че участие на САЩ в потенциален военен конфликт в Украйна "не е вероятно", но подчерта, че Вашингтон ще помогне на Киев за укрепване на отбранителните си способности, ако е необходимо.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).