РИОСВ-Пловдив с извънредна проверка в Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:48 / 21.08.2021
2247
Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) извършиха извънредна проверка по жалба, подадена от кмета на гр. Кричим за неприятни миризми в района на промишлената зона на града. Жалбата на кмета е на база сигнал към него, подписан от над 40 местни граждани.

Проверката установи, че източникът на миризмите е производствено хале, в което се извършва модифициране на битум. Експертите направиха обстоен оглед на предприятието и анализ на технологичния процес. В момента на проверката протича процес на модификация и хомогенизиране, а полученият продукт се зарежда в автоцистерна. На площадката е усетена наситена характерна миризма на петролни продукти.

На управителя на дружеството са дадени предписания за недопускане на разпространение на миризма извън границите на производственото хале. Освен това в едноседмичен срок той трябва да предостави на екоинспекцията документи за въвеждане на обекта в редовна експлоатация, счетоводни документи за закупени суровини и материали за последните 18 месеца и информационни листове за безопасност. При неизпълнение на дадените предписания, РИОСВ-Пловдив ще предприеме административнонаказателни действия.

В проверката се включиха и представители на РУ на МВР – Стамболийски, ПБЗН – Стамболийски и Инспекцията по труда.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).